Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a criticat incidentele antisemite care s-au produs în ultimele săptămâni în Europa. „Aclamarea teroriștilor nu-și are locul în Europa”, a spus oficialul.

Ursula von der Leyen, despre incidentele antisemite produse în Europa, în contextul războiului Israel-Hamas

Ursula von der Leyen a declarat publicaţiei germane Bild că „Aclamarea terorismului, a antisemitismului sau a violenţei împotriva minorităţilor este josnică şi nu-şi are locul în Europa”. „Societăţile noastre democratice deschise sunt cea mai mare putere a Europei”, a adăugat ea.

Dar deschiderea ne face, de asemenea, vulnerabili, a subliniat șefa Comisiei Europene. „De aceea, trebuie să luptăm încă de la început oriunde se arată ura împotriva celor care gândesc diferit, fie pe net, fie pe străzile noastre”, a subliniat Von der Leyen.

Ample manifestații pro-palestiniene au avut loc în weekend în mai multe capitale europene pe fondul amplificării criticilor împotriva bombardamentelor israeliene care continuă asupra Fâșiei Gaza.

Teritoriul palestinian, aflat sub asediu, este bombardat neîncetat de armata israelienă din 7 octombrie, ca represalii la atacul comis de combatanții grupării islamiste Hamas în sudul Israelului, un atac fără precedent prin amploarea și violența sa.

Hamas afirmă că peste 8.000 de oameni, majoritatea civili, au fost omorâți în enclava palestiniană de la începutul războiului. În Israel, peste 1.400 de persoane au fost ucise, în majoritate civili, cei mai mulți în ziua atacului comis de gruparea islamistă palestiniană, calificată drept o organizație „teroristă” în special de către SUA și Uniunea Europeană.

Lovituri ale IDF în Siria

Armata israeliană (IDF) a transmis luni că a lovit mai multe ținte în Siria ca răspuns la tiruri de rachete. Armata a raportat și că noi tiruri dinspre Liban spre zona Har Dov și Kyriat Shmona și a precizat că a răspuns acestor tiruri.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Gruparea libaneză şiită Hezbollah, aliat al Iranului şi al grupării islamiste palestiniene Hamas, care controlează Gaza, a anunţat moartea unuia dintre luptătorii săi şi a indicat că a doborât o dronă israeliană.

De asemenea, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, va susține vineri un discurs, primul de când au început tensiunile dintre gruparea sa și Israel. Intervenția sa va avea loc în cadrul unei ceremonii de „cinstire a martorilor care și-au sacrificat viața pe drumul către Ierusalim”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Octombrie 2023 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.