Luptele terestre au făcut ravagii sâmbătă în Fâșia Gaza, fiind ținta unor atacuri israeliene fără precedent, la trei săptămâni de la începutul războiului Israel - Hamas. Cele mai recente informații transmise de armata israeliană arată că IDF a vizat rețeaua subterană a Hamas și a ucis unul dintre responsabilii atacului din 7 octombrie.

Armata israeliană a transmis, sâmbătă, că „a lovit 150 de ținte subterane” în nordul Fâșiei Gaza în timpul unei nopți de bombardamente intense, conform France Presse, citată de Agerpres. Israelul este ferm convins că mișcarea islamică palestiniană dirijează și organizează operațiunile dintr-o rețea gigantică de tuneluri subterane.

„În timpul nopţii, avioanele de război ale Tsahal (armata israeliană) au lovit 150 de ţinte subterane din nordul Fâşiei Gaza, dintre care tuneluri folosite de terorişti, locuri de luptă subterane şi alte infrastructuri subterane. Mai mulţi terorişti Hamas au fost ucişi”, se arată în comunicatul publicat după o noapte de raiduri intense israeliene împotriva teritoriului.

Armata israeliană susține și că a ucis un oficial Hamas care era responsabil de „paramotoare, drone, echipamente de detectare și apărare aeriană”. Asem Abu Rakaba a luat parte la organizarea masacrului din comunităţile care se învecinează cu Fâşia Gaza la 7 octombrie, „el a condus teroriştii care s-au infiltrat în Israel cu paramotoare şi a fost responsabil pentru atacurile cu drone asupra posturilor de supraveghere ale Tsahal”, se arată în comunicat.

Hamas promite „forță maximă” după ce Israelul a intensificat atacurile în Fâșia Gaza

Hamas a declarat sâmbătă că militanții săi din Fâșia Gaza sunt pregătiți să facă față atacurilor israeliene cu „toată forța”, după ce armata israeliană și-a extins atacurile aeriene și terestre asupra enclavei palestiniene.

Citeste si:
Hamas aduce ostatici la spitalul Al-Shifa, susține IDF. Tel Avivul...
Hamas aduce ostatici la...

Gruparea militantă palestiniană care conduce Gaza a declarat că luptătorii săi se confruntă cu trupele israeliene în zonele din apropierea graniței cu Israelul, după ce Israelul a raportat intensificarea atacurilor în Fâșie. Sâmbătă dimineață, întreruperea serviciilor de internet și telefonie - despre care firmele de telecomunicaţii şi Societatea Semilună Roşie palestiniană au declarat că a fost rezultatul bombardamentelor israeliene - a continuat timp de peste 10 ore.

„În plus faţă de atacurile desfăşurate în ultimele zile, forţele terestre îşi extind operaţiunile în această noapte", a declarat vineri seară purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, în cadrul unei conferinţe de presă televizate, răspunzând la întrebarea dacă nu cumva ar putea începe o invazie terestră mult aşteptată în Gaza.

Citeste si:
Israelul a atacat mai multe ţinte de la granița cu Liban. Joe Biden...
Israelul a atacat mai multe...

Acesta a menționat că forțele aeriene israeliene fac atacuri extinse asupra tunelurilor săpate de Hamas și asupra altor infrastructuri. Aripa armată a Hamas a declarat vineri că luptătorii săi se confruntau cu trupele israeliene în orașul Beit Hanoun din nord-estul Fâșiei Gaza și în zona centrală Al-Bureij.

„Brigăzile Al-Qassam şi toate forţele de rezistenţă palestiniene sunt complet pregătite să înfrunte cu toată forţa agresiunea (Israelului) şi să zădărnicească incursiunile sale”, a afirmat Hamas într-un comunicat la începutul zilei de sâmbătă.

„Netanyahu şi armata sa învinsă nu vor putea obţine nicio victorie militară”, referindu-se la premierul israelian, Benjamin Netanyahu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2023 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.