Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, și-a lansat, sâmbătă, candidatura la conducerea formațiunii. El a afirmat că livrează rezultate concrete, nu „bla-bla steril” și că partidul are nevoie de organizare și „o mână hotărâtă pe volan”.

(USR) Cătălin Drulă și-a lansat oficial candidatura la funcția de președinte al partidului

„Astăzi mi-am lansat oficial candidatura pentru preşedinţia USR. Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des şi laud la fel. Şi mereu o fac sincer şi fără ocolişuri. Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta. USR este acum cel mai mare partid de opoziţie.

Singurul partid liberal din România. Dar lupta pentru destinul României va fi una grea. Suntem noi şi colosul PSD-PNL. Şi în joc este modernizarea ţării noastre", a scris Drulă pe Facebook.

Cătălin Drulă a arătat că puterea unui partid de a schimba societatea vine din organizare, iar politica „pe persoană fizică” nu are rezultate durabile.

„În aceşti ani am învăţat că politica este un joc de echipa. Vedetismul şi politica pe persoana fizica nu produc rezultate durabile. Puterea unui partid de a schimba societatea vine din organizare. Iar democraţia nu poate funcţiona fără încredere, respect şi delegare. Le-am cerut colegilor mei să-mi acorde încrederea de fi liderul acestei construcţii frumoase, ce poarta numele USR", a adăugat liderul interimar al formaţiunii.

Oficialul e de părere că un lider trebuie să creadă în ceea ce face și să nu se ferească de responsabilitate. „Vreau să explic ce înseamnă pentru mine leadership: înseamnă să-ţi pese. Să crezi în ce faci. Să fii sincer cu tine şi cu cei care şi-au dat încrederea. Să nu te fereşti de responsabilitate şi să nu abdici. Să conduci. Volanul e acolo, trebuie doar să vrei sa pui mâna pe el şi să-ţi pese de pasageri”.

Citeste si:
INSCOP: Mai mult de jumătate dintre români preferă un candidat...
INSCOP: Mai mult de jumătate...

Cine e Cătălin Drulă

Cătălin Drulă (41 de ani) a devenit, în februarie 2022, președintele interimar al USR, după demisia din funcție a lui Dacian Cioloș. Drulă a devenit automat șef interimar la USR dat fiind că a fost vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi la alegerile din partid.

El a fost ministru al Transporturilor în guvernul Florin Cîțu, iar experiența sa guvernamentală a fost în 2016, cea de consilier al prim-ministrului Dacian Cioloș.

Informatician de profesie, acesta a devenit cunoscut public în anul 2015, când a fondat Asociația Pro Infrastructură, un ONG care a monitorizat lucrările de infrastructură rutieră și feroviară.

În decembrie 2020 a devenit ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu, iar prima ieșire puternică la rampă a fost în acest mandat, în martie 2021, când sindicatul de la metrou a declanșat o grevă ilegală pentru că Ministerul Transporturilor și Metrorex au hotărât demolarea gheretelor ilegale ale sindicatului.

Citeste si:
Biden vrea să candideze pentru al doilea mandat în 2024
Biden vrea să candideze...

Atunci, el a denunțat „mafia” din sindicat și a cerut poliției și parchetului să stopeze greva ilegală. În pofida protestelor sindicatului condus de Ion Rădoi, demolarea chioșcurilor a continuat.

Stenogramele de la DNA

Oficialul a intrat în atenția poporului, în iulie 2021, după ce au apărut stenogramele DNA în care mai mulți oameni politici și afaceriști încercau să îi convingă să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Conflictele cu Florin Cîțu

Cătălin Drulă a intrat repede în conflict cu Florin Cîțu, după ce acesta l-a revocat din funcție pe Vlad Voiculescu, ministru USR al Sănătății, în luna aprilie a anului 2021. Două zile mai târziu, l-a caracterizat pe Florin Cîțu, într-un interviu, drept „un zombie politic”. El a avut din nou o dispută cu Florin Cîțu cu ocazia rectificării bugetare din vara anului 2021, cerând bani constant pentru investițiile din infrastructură.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.