În anul 2024, românii își vor alege președintele țării. Urmează o luptă strânsă pentru cel mai important rol din stat. Partidele încă nu au anunțat cine va intra în cursă, însă există deja câteva nume importante.

Cine va candida pentru funcția de președinte al României

Primul candidat ar fi Marcel Ciolacu, premierul României şi preşedintele PSD. Până în prezent, liderul social-democrat nu a confirmat că se gândește să candideze pentru funcţia de preşedinte, însă șefii de partide mereu sunt încurajați.

În aceeași situație se află și Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Acesta a declarat că dacă partidul îi va solicita acest lucru, nu se va opune.

Totodată, liderul USR, Cătălin Drulă, ar fi și el un potențial candidat la scaunul de președinte. Acesta ar putea fi susţinut de celelalte partide de dreapta, PMP şi Forţa Dreptei.

De la AUR, cel mai probabil va candida George Simion. Partidul său a menționat anterior că ar avea și alte variante, însă Simion s-a evidențiat demult pentru această poziție.

Un alt adversar în lupta pentru președinție ar fi fosta colegă de partid a lui Simion, Diana Şoşoacă. De asemenea, în cursă ar putea intra și Dacian Cioloş.

Potrivit sondajelor de opinie, Mircea Geoană este un personaj politic dorit în cursa pentru funcția de președinte al României.

Se pare că și şeful NATO a avut mai multe apariţii în care ar fi dat de înţeles că este interesat de o candidatură. Geoană a mai candidat la prezidențiale şi în 2009, atunci când a fost învins la limită de Traian Băsescu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2024 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.