Cu pași rapizi ne îndreptăm spre alegerile prezidențiale care vor avea loc în acest an. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit despre candidatura sa la alegerile prezidențiale.

Ciucă, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale

Întrebat dacă va candida la președinția României din partea Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă a declarat că "nu se dă înapoi" din fața acestei oportunități. Oficialul a declarat că încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

"În atribuțiile funcției președintelui Partidului Național Liberal este și această prevedere de a-și asuma candidatura la funcția pe care, împreună cu partidul, se va decide.

Eu nu pot să mă duc în fața Partidului Național Liberal și să le solicit să se mobilizeze, să-i îndemn la tot ceea ce înseamnă competiția electorală pentru acest an și să stau deoparte și și să privesc sau doar să coordonez ceea ce se întâmplă în partid.

Este clar că în momentul de față și sigur nu este momentul, nu și-a anunțat nimeni candidatura, nu este momentul pentru astfel de candidatură. Am menționat și susțin că în acest moment prioritatea noastră este să continuăm să asigurăm stabilitatea guvernării, să continuăm să ne preocupăm de toate aceste probleme care iată că sunt cât se poate de evidente și sunt provocări de zi cu zi la nivelul guvernării, iar în momentul în care va veni vremea să ne asumăm și această candidatură o vom face.

Cert este că în momentul de față, împreună cu Partidul Național Liberal, împreună cu activul de partid, vom decide și acest demers, de la care, pentru că m-ați întrebat direct, vă răspund la fel de direct nu mă dau înapoi", a fost răspunsul oferit de Nicolae Ciucă.
Citeste si:
România va participa la reconstrucția Ucrainei
România va participa la...

De asemenea, preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, a spus că politica nu trebuie să fie despre dispute sau interese mărunte, ci despre nevoile oamenilor şi realităţile zilnice.

"În ciuda provocărilor, România a rămas astăzi un pol de stabilitate și democrație în regiunea noastră. Politica nu trebuie să fie despre dispute sau interese mărunte, ci despre servirea adevăratelor nevoi ale oamenilor: școli și spitale moderne, drumuri mai bune care să unească regiunile țării, locuri de muncă, venituri mai mari și prețuri accesibile.

A rămas la fel de actual îndemnul marelui om politic și de cultură Simion Bărnuțiu: "Țineți cu poporul toți, ca să nu rătăciți!". Fondurile europene și sprijinul internațional nu sunt doar simboluri ale încrederii în România, ci și motoare ale dezvoltării noastre. România nu va ajunge pe mâna demagogilor și a populiștilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală.
Citeste si:
Ziua Marinei Române, sărbătorită la Constanța. Ce evenimente vor...
Ziua Marinei Române,...

Drumul pe care mergem astăzi este cel corect. Avem nevoie în continuare de buni administratori ai fondurilor europene care să transforme România într-un pol de dezvoltare regional", a scris preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, săptămâna trecută, pe pagina de Facebook.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Ianuarie 2024 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.