Marea Britanie este gata să ofere ajutor pentru reconstrucția Ucrainei. ​Ministrul britanic de externe, Liz Truss, va prezenta luni la Lugano, în Elveţia, un plan dedicat pentru ajutorul Ucrainei pe termen scurt și lung. Autoritățile de la Londra vor participa la reconstrucția țării după ce se va termina războiul.

Marea Britanie se va implica în reconstrucția Ucrainei

În cadrul Conferinţei pentru Reconstrucţia Ucrainei de la Lugano, în Elveţia, ministrul Liz Truss va prezenta planurile Marii Britanii în scopul sprijinului Ucrainei pe termen scurt, prin ajutor umanitar, dar şi pe termen mai lung pentru a restabili economia ucraineană și reconstrucția țării.

Autoritățile de la Londra au anunțat că vor sprijini reconstrucţia oraşului şi a regiunii Kiev, după stricăciunile provocate în urma războiului din Ucraina. De asemenea, Marea Britanie intenționează să colaboreze cu capitala ucraineană şi aliaţii săi pentru a găzdui conferinţa pentru relansarea Ucrainei în anul 2023 şi va deschide un birou la Londra pentru a gestiona viitoarele acțiuni.

Șefa diplomației a declarat că încercările lui Putin de a distruge Ucraina nu a făcut altceva decât să creeze o națiuni și mai puternică, și mai unită în fața dușmanului.

Retail jobs

”Redresarea Ucrainei după războiul de agresiune al Rusiei va fi un simbol al puterii democraţiei asupra autocraţiei. Acest lucru îi va arăta lui Putin ca încercările sale de a distruge Ucraina au avut ca rezultat doar o naţiune mai puternică, mai prosperă şi mai unită”, a declarat şefa diplomaţiei britanice înaintea conferinţei.

Un miliard de lire sterline

Liz Truss a menționat că Marea Britanie a susținut și va susține în continuare Ucraina în războiul contra Rusiei, în special în planul de reconstrucție.

”Am fost în frunte în ceea ce priveşte susţinerea Ucrainei în timpul războiului şi vom continua să fim în frunte în sprijinirea planului de reconstrucţie şi dezvoltare al guvernului ucrainean”, a spus ea.

Citeste si:
Dacia Duster, în variantă utilitară. Modelul vândut în Marea...
Dacia Duster, în variantă...

Miercuri, guvernul de la Londra a anunţat că a deblocat un miliard de lire sterline (1,16 miliarde de euro) destinat pentru ajutorul militar suplimentar Ucrainei contra invaziei armatei ruse, inclusiv sistemele de apărare antiaeriană şi drone.

Acest suport financiar va ridica ajutorul militar britanic acordat Ucrainei la 2,3 miliarde de lire sterline.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iulie 2022 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.