Aproape patru luni de război în Ucraina
Războiul din Ucraina durează deja de aproximativ patru luni, iar situația se înrăutățește cu fiecare zi. La sfârșitul lunii februarie, Putin a pornit o acțiune de demilitarizare și denazificare a teritoriului ucrainean. Cu acest argument, forțele armate ruse au atacat Ucraina și au produs una dintre cele mai mari tragedii din Europa după al Doilea Război Mondial.
În cele aproape 4 luni de război, mii de ucraineni și-au pierdut viața, milioane de cetățeni au fugit din propria țară lăsându-și tot ce aveau în urmă, iar orașele sunt acum niște mormane de ruine ca în filmele de groază.
Delegațiile oficiale ale celor două state s-au întâlnit de mai multe ori pentru a negocia și pentru a opri acest război, însă de fiecare dată nu s-a ajuns la un rezultat. Pe parcursul celor aproximativ 4 luni de război s-au aplicat și o serie de pachete de sancțiuni la adresa Rusiei.
Liderii Uniunii Europene au criticat acțiunile de agresiunile ale Rusiei împotriva Ucrainei încă de la început. Pentru a stopa ororile autorităților ruse, UE a adoptat de mai multe ori pachete de sancțiuni. Pachetul al șaselea de sancțiuni adoptat contra Rusiei conține sistarea livrării ţiţeiului, dar și a produselor petroliere din Rusia către statele UE. Totodată, în cazul ţiţeiului livrat prin conductă va fi aplicată o excepție temporară.
Viză pentru rușii care vor să meargă în Ucraina
Guvernul din Ucraina a decis ca începând din 1 iulie, cetățenii ruși care vor să intre în Ucraina să o facă doar în baza unei vize. Autoritățile spun că scopul acestor vize pentru ruși este acela „de a contracara ameninţările fără precedent la adresa securităţii naţionale, suveranităţii și integrităţii teritoriale a statului ucrainean”, potrivit news.ro.
UE adoptă un nou pachet de sancțiuni pentru Rusia

Putin și alți oficiali ruşi nu au voie să intre în Ucraina
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care prevede o serie de sancțiuni împotriva președintelui Vladimir Putin și a mai multor oficiali ruși de rang înalt.
Decretul conține mai multe sancțiuni ce li se adresează doar unei liste de persoane din Rusia. Sancțiunile sunt impuse pe un termen nelimitat.
Pe lângă președintele Rusiei, pe lista persoanelor cărora li se aplică sancțiunile se numără purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, prim-ministrul rus Mihail Mişustin, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Irina Dochițu, DRUID: „ChatGPT a demonstrat interesul pentru AI conversațional”
Sursa: futurebanking.ro
-
Cafeneaua care și-a deschis magazin online: ce sortimente de cafea putem cumpăra
Sursa: retail.ro
-
Nu te-ngriji de mâine
Sursa: garbo.ro
-
Mantra pe care trebuie să ți-o spui în fiecare zi pentru a te elibera de...
Sursa: kudika.ro
-
Sebastian Siemiatkowski, CEO Klarna: Intrăm în România pentru a oferi...
Sursa: start-up.ro
-
Rușii spun că avioanele americane F-16 pe care le-ar primi Ucraina ar fi...
Sursa: wall-street.ro