Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care prevede o serie de sancțiuni împotriva președintelui Vladimir Putin și a mai multor oficiali ruși de rang înalt.

Interzis în Ucraina pentru Putin și alți oficiali ruși

Decretul conține mai multe sancțiuni ce li se adresează doar unei liste de persoane din Rusia. Sancțiunile sunt impuse pe un termen nelimitat. Acestea includ blocarea activelor, interzicerea operaţiunilor de import-export şi prevenirea retragerii capitalului din Ucraina. Totodată, liderului de la Moscova și oficialilor de pe listă li se interzice intrarea pe teritoriul Ucrainei.

Pe lângă președintele Rusiei, pe lista persoanelor cărora li se aplică sancțiunile se numără purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, prim-ministrul rus Mihail Mişustin, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Autoritățile din Ucraina au impus acest pachet de sancțiuni mai mult simbolic, acestea nerezolvând prea mult problema războiului. În primele luni ale războiului, Zelenski a cerut de mai multe ori să meargă la negocieri față în față cu Vladimir Putin, însă Moscova a ignorat această propunere sub pretextul că mai sunt multe negocieri de pace pregătitoare de purtat între delegaţiile celor două ţări.

În cele peste trei luni de război au avut loc mai multe runde de negocieri între delegația rusă și cea ucraineană, însă nu s-a ajuns la un numitor comun nici până astăzi. La moment negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina sunt înghețate, iar Ucraina a cerut Uniunii Europene să impună Rusiei un al şaptelea pachet de sancţiuni.

Citeste si:
Discursul lui Joe Biden, așteptat de o lume întreagă: „Hamas şi...
Discursul lui Joe Biden,...

Al șaselea pachet de sancțiuni contra Rusiei

Pachetul al șaselea de sancțiuni adoptat contra Rusiei conține sistarea livrării ţiţeiului, dar și a produselor petroliere din Rusia către statele UE. Totodată, în cazul ţiţeiului livrat prin conductă va fi aplicată o excepție temporară. Preşedintele Consiliului European a declarat că aceste noi sancțiuni vor afecta 75% din importurile de petrol ruseşti, iar 90% din petrolul rusesc importat în Europa va fi interzis până la sfârşitul anului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.