Specialiștii financiari avertizează că leul va continua să piardă teren în următoarele luni, astfel că moneda Euro se va aprecia semnificativ.

Datele oferite de Asociația CFA Society nu oferă un pronostic prea pozitiv pentru cursul de schimb leu-euro.

Astfel, în ceea ce privește creșterea pentru următoarele 6 luni, analiștii estimează că moneda europeană va ajunge la 4,9180 lei. În ceea ce privește pronosticul pe 12 luni, nici aici lucrurile nu arată mai bine, cursul preconizat fiind de 4,9710 lei pentru un euro: ”Peste 90% dintre participantii la sondaj anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni comparativ cu valoarea actuala. Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9180, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9710”, arată stiripesurse.ro.

De asemenea, ”indicatorul conditiilor curente a crescut, fata de luna anterioatra cu 1,4 puncte, pana la valoarea de 14,6 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul conditiilor curente a scazut cu 45,3 puncte). Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 16,6 puncte pana la valoarea de 41,3 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 1,4 puncte)”, arată experții.

Impactul economic al pandemiei de coronavirus ar urma să se simtă până puternic până în primul trimestru din 2021. Deficitul bugetului de stat pentru acest an este de 7,8%, iar estimările arată că produsul intern brut va scădea cu 5,2%. Pe de altă parte, rata șomajului ar urma să crească cu 8,3% până la finalul lui 2020.

Citeste si:
Scăderi în România privind exportul de animale vii! Ultimele date...
Scăderi în România privind...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.