Perspectiva sa unica asupra securitatii in mediul virtual ii va ajuta pe membrii consiliului DHS sa capete o viziune alternativa asupra problemelor cu care se confrunta administratia Obama.
Jeff Moss, celebru in primul rand ca fondator al Black Hat si Def Con, serii de conferinte pe teme de securitate care se desfasoara anual incepand cu anii 90, a fost surprins la aflarea numirii sale, pentru trei ani, in boardul de 25 de membrii ai consiliului Department of Homeland Security, scrie CNN.

Cunoscut sub pseudonimul "Dark Tangent", Jeff Moss este faimos pentru hackingul liniilor telefonice care ii permiteau, de exemplu, sa faca apeluri internationale gratuite (phone phreaking). Pana acum, el a ocupat functia de specialist in securitatea informatiei in cadrul Ernst&Young si de director al Secure Computing, fiind consultat in numeroase randuri pe teme variind de la relatiile pe internet dintre SUA si China pana la probitatea unui hacker in mediu profesional.

Desi colegii din industrie si alti experti in securitate au primit stirea cu surprindere, recunoscand in acelasi timp ca administratia Obama pare pregatita sa-si asume riscuri in cautarea de opinii alternative pentru rezolvarea problemelor de securitate nationala din ce in ce mai complexe, Paul Kocher, presedinte al companiei Cryptography Research, e de alta parere. "Moss este foarte pregatit pe partea tehnica si are o perspectiva complet diferita fata de toti ceilalti membri ai consiliului" sustine el, adaugand ca punctul de vedere al hackerulului vine dintr-o zona in care "luarea deciziilor e determinata mai mult de curiozitate decat de alti factori".

Cu ocazia raportului referitor la cibersecuritatea SUA, publicat de Casa Alba la sfarsitul lunii trecute, presedintele Barrack Obama a afirmat ca "atacurile teroriste de astazi nu vin doar din partea extremistilor sinucigasi ci si din apasarea catorva taste de computer", dupa cum mentioneaza Wall Street Journal. Obama a adaugat, cu aceeasi ocazie, ca retelele de comunicare si alte infrastructuri digitale vor fi tratate, de-acum incolo, ca resurse strategice nationale.

Cea mai recenta editie a intalnirilor Black Hat, desfasurata in februarie, a fost prilejul catorva anunturi importante din partea comunitatii de hackeri, care au dezvaluit, printre altele, cat de usor pot fi sparte parolele biometrice, protocolul https si computerele Apple.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.