In urma analizei Conventiei de Garantare pentru programul "Prima Casa", primite de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), ING Bank Romania a ales sa nu mai participe la proiectul propus de Guvern, insa va lansa un produs de creditare similar celor oferite prin acest program, pentru care va practica dobanzi comparabile.
"Noul produs se va acorda extrem de rapid. Imobilul achizitionat poate fi orice casa in care clientul doreste sa locuiasca, nu neaparat prima sa casa. Aceasta oferta de creditare sustine initiativa si efortul notabil al Guvernului pentru revigorarea sectorului imobiliar", a declarat directorul diviziei de retail a bancii, Albert Roggemans, legat de oferta de creditare ce va fi lansata pe piata bancara romaneasca in vara acestui an.

Bancherii invoca faptul ca procedura de acordare a garantiei presupune o administrare speciala de catre banca, generand astfel costuri suplimentare ce nu sunt in concordanta cu modelul de distributie al ING Bank.

In cadrul programului guvernamental "Prima Casa" au depus initial oferte 20 de banci: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank, multe dintre ele semnand deja conventia cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Plafonul impus de guvern pentru creditele date prin "Prima Casa" este de un miliard euro.

Premierul Emil Boc s-a intalnit cu reprezentantii bancilor care nu au semnat conventii cu FNGCIMM, pentru a clarifica o serie de prevederi ale documentului legislativ initial. [Noua conventie pentru Prima Casa intre banci si stat]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.