Premierul Emil Boc i-a invitat pe reprezentantii sindicatelor si patronatelor la o discutie "aplicata", de 90 de minute, pe marginea masurilor pe care Guvernul le-a luat pentru stimularea mediului de afaceri, insistand ca inainte de a imparti salarii si pensii "trebuie sa produci".
Boc a subliniat ca in momentul de fata Guvernul a luat o decizie ferma cu privire la angajarea raspunderii pe masura neimpozitarii profitului reinvestit, care va intra in vigoare de la 1 octombrie, si ca la nivelul coalitiei si a Parteneriatului PSD-PDL au fost convenite pentru promovare si sustinere o serie de masuri de stimulare a economiei.

"Au fost convenite un numar de masuri pe care o sa vi le prezentam si dumneavoastra spre reflectie si completare sau argumentare, urmand ca alte propuneri care vor veni din partea dumneavoastra sa fie asimilate daca se incadreaza in cadrul macrobugetar pe care il avem in vederea promovarii, pornind de la premisa pe care am spus-o de la inceput ca inainte de a imparti ceva trebuie sa produci, deci, ca sa putem plati salarii, pensii in aceasta tara trebuie sa producem bogatie, ca de acolo sa rezulte ceea ce avem de impartit", a precizat primul-ministru, potrivit NewsIn.

Emil Boc a aratat ca, desi acest Guvern a primit multe critici, el a reusit sa pastreze principalii indicatori macroeconomici a caror modificare ar fi putut afecta decisiv mediul de afaceri-cota unica si TVA-ul. Pe de alta parte, a aratat Boc, prin acordul cu CE si FMI, prin corelare cu efortul BNR, s-a reusit mentinerea cursul euro-leu la un nivel stabil.

"In al treilea rand, pe componenta sociala, 6,3% cat este somajul in ziua de astazi este una dintre cele mai scazute rate ale somajului din UE, fara a face din asta un element de lauda, dar mentinerea sub control a somajului este un element care contribuie la stabilitatea sociala"
, a subliniat premierul.

Boc a amintit si reformele structurale pregatite de Guvern-salarizare unica, descentralizare, reforma sistemului de pensii, standarde de cost si de calitate in administratia publica, "care vor schimba fata statului roman".

"Vom continua cu acele masuri care sa vizeze in continuare sustinerea mediului economic: programul Prima Casa, care a devenit deja programul celor peste 1.000 de case vandute, programul Primul Siloz, care deja isi arata roadele, am obtinut prin negociere cu FMI suplimentarea garantiilor bancare cu 200 de milioane, daca nu ma gresesc", a mai spus Boc, corectat de ministrul Pogea, care i-a atras atentia ca aceste garantiile de stat au fost suplimentare cu 400 de milioane de euro pentru 2009 si inca 200 de milioane in 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.