Sport 9 Iulie 2016 15:00
Fostul presedinte al COSR, Ion Tiriac, a declarat, sambata, ca jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 5 WTA, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informeaza dolce-sport.ro.

"Simona Halep nu participa. Pentru ratiunile ei. Asta trebuie sa o intrebati pe ea de ce nu participa. Pe departe, dar pe departe, Simona Halep este sportiva cea mai mediatizata in momentul asta. Nu numai in Romania, in lume, din punct de vedere al tenisului. Cu tot respectul, Simona Halep este pe ecranul de televiziune cam de cateva sute de ori mai mult decat orice alt sportiv roman. Acuma merita numai pentru treaba asta sa duca drapelul ca lumea sa spuna <Uite romanca duce si drapelul, romanca sau altcineva", a spus Tiriac.

Simona Halep a afirmat, miercuri, la revenirea in tara dupa ce a jucat la Wimbledon, ca nu s-a hotarat inca daca va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Ion Tiriac considera corecta alegerea Catalinei Ponor pentru a fi portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice: "Eu am inteles ca drapelul il duce Ponor. Care eu stiam ca Ponor nu mai participa, dar de unde sa stiu eu, ca eu citesc de undeva ca trebuia cealalta gimnasta sa se duca. Iar s-a accidentat. Eu imi doresc ca Ponor sa duca, o mare sportiva, senzationala, cine o fi hotarat sa-i dea drapelul a facut corect".

Ion Tiriac considera ca si handbalista Cristina Neagu merita sa fie portdrapel: "Pe de alta parte inteleg ca Neagu ar fi trebuit sa-l duca, care este cea mai mare sportiva din acest moment. In momentul asta inteleg ca Neagu este cea mai mare sportiva a anului la sportul care exista. Deci si ea merita. Eu nu-mi dau cu parerea ca nu sunt eu cel care a desemnat cine este. Ponor o merita. Merita si Neagu, probabil ca si Halep. Insa ma gandesc ca ar trebui respectate parerilor diferitilor oameni pentru diferite treburi. Si nu sa cream din ele o furtuna intr-un pahar cu apa", scrie NEWS.ro.

Gimnasta Catalina Ponor a fost aleasa de Comitetul Executiv al COSR portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc intre 5 si 21 august. In varsta de 28 de ani, Ponor este tripla campioana olimpica (echipe, barna, sol) la Atena, in 2004, si medaliata cu argint (sol) si cu bronz (echipa) la Londra, in 2012.

Citeste si:
China a cerut Rusiei să amâne războiul până după Jocurile Olimpice
China a cerut Rusiei să amâne...

Cinci sportivi au fost nominalizati de catre COSR pentru a fi portdrapel, iar intre acestia s-au numarat si jucatoarea de tenis Simona Halep si handbalista Cristina Neagu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.