La începutul lunii trecute, China a cerut Rusiei să amâne atacul militar asupra Ucrainei până după terminarea Jocurilor Olimpice. Nu este exclus ca liderul chinez să fi știut despre planurile lui Putin.

China a cerut Rusiei să amâne războiul până la terminarea JO

Cel mai probabil, China a știut de planul liderului de la Kremlin. China ar fi cerut Rusiei să amâne invazia până după terminarea Jocurilor Olimpice. La începutul lunii februarie, câțiva oficiali chinezi de rang înalt au discutat cu înalții oficiali ruși despre atacarea Ucrainei, potrivit New York Times, citând un raport al serviciilor de informații occidentale.

Totodată, se mai presupune că potrivit serviciilor de informații, China ar fi fost la curent cu anumite amănunte legate de atacul armat al Rusiei contra Ucrainei, înainte ca acesta să se înceapă.

Afirmațiile menționate în rapoartele relevante sunt speculații fără niciun fel de bază și sunt menite să schimbe vina și să defăimeze China”, a spus Liu Pengyu, un purtător de cuvânt al Ambasadei Chinei la Washington.

Rusia și China au format o alianță contra extinderii NATO

Putin și Xi Jinping au avut o întâlnire pe 4 februarie, chiar la începutul Jocurilor Olimpice. Cei doi șefi de stat au format o alianță prin care se opun extinderii NATO. Țările s-au declarat „serios îngrijorate” de pactul de securitate Aukus dintre SUA, Marea Britanie și Australia.

China împreună cu Rusia s-au aliniat contra extinderii influenței NATO. În urma vizitei lui Putin la JO, cei doi președinți au întocmit o declarație cu o listă de probleme în viziunea lor.

Liderul de la Moscova consideră că țările occidentale se folosesc de alianța de apărare NATO pentru a dărâma Rusia. Declarația a venit în urma relațiilor tensionante legate de Ucraina, țară pe care Putin a declarat că nu are de gând să o atace.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Războiul din Ucraina - Ziua 8

Ucraina e atacată neîntreupt de 8 zile. Armata Rusiei bombardează masiv în nord, est și sud. Miercuri seară s-au purtat lupte grele în Mariupol, iar sirenele de raid aerian au sunat din nou la Kiev, unde o rachetă de croazieră a fost doborâtă de apărarea antiaeriană a Ucrainei, a informat un consilier al Ministerului de Interne ucrainean.

Alarme au fost și în Odessa. Rușii au pus stăpânire pe Herson, cel mai mare oraș capturat de la începutul invaziei. Președintele Vladimir Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare către oamenii săi și o nouă rundă de negocieri va avea loc astăzi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.