Sport 28 Mai 2016 16:45
Jucatoarea de tenis Simona Halep (locul 6 in clasamentul mondial) s-a calificat, vineri, in optimile turneului de la Roland Garros, unde o va intalni pe sportiva australiana Samantha Stosur (locul 24 WTA), si spera sa reediteze performanta din 2014, cand a disputat finala competitiei.

"A fost un meci foarte greu (n.r. cu Osaka) si sunt foarte fericita ca am reusit sa castig. Anul trecut sau in urma cu doi ani, as fi pierdut acest meci pentru ca nu e deloc sa castigi aceste partide echilibrate. Am luptat pana in ultima clipa si sunt foarte fericita de modul in care am jucat.

Ma simt mult mai bine decat ieri, nu simt presiunea, poate sunt putin incordata cand ies pe teren dar ma simt bine. Este turul patru si nu am nimic de pierdut. Sunt pentru a doua oara in turul 4 aici, la Openul Francez, asa ca este un rezultat bun. Trebuie doar sa cred ca pot continua in turneu si doar sa joc meciul.

Stiu ca o sa fie foarte dificil impotriva lui Sam, dar sunt aici ca sa joc si imi voi da toata silinta sa castig", a declarat Simona Halep intr-o conferinta de presa, potrivit ProSport.

Precedenta confruntare dintre Simona Halep si Samantha Stosur s-a petrecut la Madrid, in semifinalele turneului WTA Premier Mandatory, disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 4.771.360 de euro. Romanca a invins in doua seturi scurte, scor 6-2, 6-0, pentru a castiga in cele din urma competitia din Spania.

Samantha Stosur a trecut in turul 3 al turneului de la Paris de Lucie Safarova, din Cehia, favorita 11 la castigarea trofeului, in trei seturi, scor 6-3, 6-7, 7-5.

Simona Halep si Samantha Stosur se vor intalni duminica in optimile de finala de la Roland Garros. Ora nu a fost inca stabilita, scrie MEDIAFAX.

Bilantul intalnirilor directe este 4-3 pentru romanca, dar Simona a castigat ultimele patru partide, trei disputate pe hard in 2013 (la Moscova, Cincinnati si Turneul Campioanelor de la Sofia). Totusi, australianca s-a impus in ambele confruntari de la Roland Garros, in minimum de seturi, in 2010 si 2011. Niciuna dintre cele doua sportive nu a reusit sa castige Openul Frantei, dar ambele au ajuns in finala competitiei (Halep in 2014 - infrangere la Maria Sarapova; Stosur in 2010 - esec cu Francesca Schiavone).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.