Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a ratat calificarea in a doua finala de Grand Slam din cariera, dupa ce a fost invinsa, vineri, cu scorul de 6-1, 6-3, de italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA, in penultimul act al US Open.

Pennetta, in varsta de 33 de ani, s-a impus in 59 de minute si va juca prima finala de Grand Slam din cariera.

Inaintea acestui meci, Pennetta conducea, cu 3-1, in meciurile directe cu Halep. Insa succesele italiencei nu erau mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon si optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep avea victoria din ultimul meci, disputat in martie, in optimile de finala ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.

Astfel, Halep era mare favorita in partida cu Pennetta, dar a evoluat ca un outsider. La 33 de ani, italianca se misca foarte bine pe teren si stapaneste toate loviturile din tenisul modern. Ea a trimis in terenul romancei mingi lungi, scurte, inalte si a servit foarte bine. Pennetta a dominat categoric partida, reusind la un moment dat 15 puncte castigate la rand.

De partea cealalta, Halep a fost de nerecunoscut, mai ales daca se tine cont de partida anterioara, jucata cu Victoria Azarenka, in care a evoluat impecabil. Vineri, Halep a fost fara vlaga parca, a gresit mult, avand in fileu un adversar la fel de tenace ca Pennetta. Jucatoarea din Constanta nu a stiut ce tactica sa adopte in acesata partida. Ea nu a fost nici ofensiva, nici defensiva, poate cu exceptia inceputului setului secund, cand a fost foarte agresiva si a jucat aproape de potentialul ei.

Cele doua jucatoare si-au facut serviciul pana la 2-1 pentru Pennetta. In ghemul al patrulea, italianca a reusit primul break al meciului. Pennetta a continuat sa joace bine si sa puna ghem dupa ghem pe tabela in dreptul ei, in total sase la rand. Setul intai nu a avut istoric, 6-1, pentru Pennetta, dupa 28 de minute de joc.

Dupa un nou break al italiencei la inceputul setului secund, Halep a reusit in sfarsit sa porneasca motoarele si sa castige trei ghemuri consecutive. Acestea au fost ultimele reusite ale romancei, pentru ca Pennetta a revenit la precizia si mobilitatea din primul set. Au urmat alte cinci ghemuri la rand pentru sportiva italiana, care a pus capat meciului, dupa 6-3 in al doilea, in 31 de minute, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Handbal: România s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO...
Handbal: România s-a...

Partidele din semifinalele feminine ale US Open ar fi trebuit sa se dispute joi, dar au fost amanate o zi, din cauza ploii care a cazut la New York. Vineri, antrenorul Darren Cahill nu a stat in loja romancei, pentru ca el colaboreaza cu Halep prin intermediul adidas, iar ambele jucatoare care s-au infruntat pe teren sunt sponsorizate de producatorul german de echipament sportiv. In loja Simonei, au luat loc Nadia Comaneci, Virginia Ruzici, Razvan Sabau si Teo Cercel.

Calificarea in semifinale la US Open reprezinta pentru Simona Halep cel mai bun rezultat al ei la Flushing Meadows si cea mai inalta faza atinsa la un Grand Slam in 2015. Ea a mai jucat anul acesta in sferturi la Australian Open si a fost eliminata in turul al doilea la Roland Garros si in primul tur la Wimbledon.

Cea mai buna performanta a jucatoarei din Constanta ramane finala disputata in 2014 la Roland Garros. Simona Halep va primi un premiu de 805.000 dolari si 780 de puncte WTA dupa participarea pe tabloul feminin al US Open. Romanca isi va pastra locul 2 in clasamentul WTA in ciuda acestui esec.

Citeste si:
Test drive Grand Slam
Test drive Grand Slam

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.