Sport 18 August 2013 10:40
Curtea de Apel Bucuresti judeca, vineri, recursurile fata de hotararea Tribunalului Capitalei in cazul contopirii pedepselor lui Gigi Becali.

Tribunalul Bucuresti a decis in 27 iunie, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare.

Decizia a fost atacata cu recurs atat de finantatorul Stelei, cat si de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), care ceruse un spor de pedeapsa de un an, pe motiv ca Becali a comis o pluralitate de infractiuni, cu grad ridicat de pericol si in participatie penala cu un anturaj infractional.

In motivarea deciziei din 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a aratat ca Gigi Becali a dat dovada de perseverenta infractionala in perioada lunga de timp in care si-a desfasurat activitatile ilicite. "Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul considera ca este suficient pentru a se atinge scopul educativ si preventiv al pedepsei, acesta impunandu-se in raport de perseverenta infractionala a petentului si perioada lunga de timp in care acesta si-a desfasurat activitatile ilicite", a notat judecatorul Tribunalului Bucuresti, in documentul citat.

In 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava, scrie MEDIAFAX.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Citeste si:
Guvernul, obligat de CAB să organizeze alegeri la Primăria...
Curtea de Apel București...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.