Guvernul este obligat de către Curte de Apel București să organizeze alegeri pentru Primăria Sectorului 5 al Capitalei. În urmă cu aproape un an și jumătate, fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare în dosarul „Colectiv”.

Guvernul este obligat să organizeze alegeri la Primăria Sectorului 5

Conform prevederilor legale, alegerile trebuiau să fie organizate în termen de 90 de zile de la deblocarea acestui post. Curtea de Apel București a luat decizia în urma procesului deschis de Alexandru Dimitriu, de la USR, care și-a anunțat dorința de a candida la postul de primar al Sectorului 5 al Capitalei.

Astfel, Guvernul este obligat de Curtea de Apel București să organizeze alegerile la Primăria Sectorului 5 al Capitalei. Totodată, Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Interne sunt obligate să vină cu propuneri de dată pentru alegerile de la primăria Sectorului 5.

"Obligă pârâtul Guvernul României la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data alegerilor parțiale pentru funcția de primar al Sectorului 5 București. Obligă pârâții Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Interne să formuleze propuneri către Guvernul României pentru stabilirea datei alegerilor parțiale pentru funcția de primar al Sectorului 5 București”, se arată în hotărârea instanței.

La funcția de primar și-a anunțat candidatura și fiul fostului primar Piedone, Vlad Popescu. La momentul actual, primăria Sectorului 5 din București este condusă de Constantin Melnic, primar interimar.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv

În luna mai 2022, Curtea de Apel București a decis ca primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Drept pedeapsă complementară, Piedone nu mai are voie să exercite dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani.

Citeste si:
Alerta cu bombă de la Curtea de Apel București a fost falsă
Alerta cu bombă de la Curtea...

După condamnarea sa, conducerea primăriei Sectorului 5 a fost preluată de Mircea-Horaţiu Nicolaidis, fiind delegat de Piedone pentru un termen de șase luni. Potrivit Codului administrativ, după cele șase luni, în maxim jumătate de an ar fi trebuit să se organizeze alegeri pentru funcţia de primar.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.