Banii nu sunt totul, asta este cea mai importanta lectie pe care oricine trebuie sa o invete. Dar banii, atunci cand sunt folositi inteligent, pot fi de ajutor in toate planurile tale de viata. Cativa dintre cei mai cunoscuti miliardari ai lumii au venit cu cateva sfaturi pentru tinerii din generatia millennials in privinta modului in care ar trebuie sa gestioneze aspectul financiar din viata lor.

7 retete financiare de succes de la cei mai bogati oameni ai lumii pentru millennials:

1. De ce banii inseamna si libertate
Asa cum nu este bine sa pui totul pe seama banilor, nu e deloc indicat sa ignori acest aspect. “Banii inseamna libertate”, sustine omul de afaceri canadian Kevin O’Leary, investitor pentru Shark Tank. Ceea ce nu inseamna ca banii pot cumpara libertatea. Insa un venit care te poate ajuta sa acoperi chiria, facturile lunare, mancarea si nevoile tale principale iti poate oferi libertatea sa gandesti in avans, sa te simti mai relaxat si sa ai un mod mai optimist de a aborda orice fel de problema.

2. Ce trebuie sa cauti in fiecare zi
Oportunitatea de a investi trebuie sa fie o preocupare pentru orice tanar, noteaza publicatia americana Entrepreneur.com, iar pentru asta trebuie sa stii sa apelezi la toate resursele pe care le ai la dispozitie. Te poti folosi de credite online extrem de avantajoase si rapide care te pot ajuta sa-ti finantezi ideile. Asa cum si Warren Buffett sugereaza, un imprumut trebuie sa fie de fiecare data sustinut de o idee clara cu obiective concrete. Mai mult, o astfel de solutie poate fi foarte buna si intr-o situatie de criza in care trebuie sa faci un efort financiar imediat.

3. Primul lucru pe care trebuie sa-l eviti

Investitiile in domenii complicate, pe care nu le intelegi si despre care nu ai toate informatiile trebuie evitate. Acestea reprezinta principalele gauri negre pentru bugetul oricarui tanar. Cauta un domeniu in care poti veni cu pasiune, cu idei, poti provoca oamenii din jurul tau sa creasca si mai mult si din care poti invata in fiecare zi.

4. Gandeste pe termen lung

Pensia pare un moment foarte indepartat pentru un tanar, dar lucrurile nu stau chiar asa. Potrivit analistilor financiari de la Huffington Post, un millennial trebuie sa isi planifice si venitul pe care il va avea dupa va iesi din campul muncii. O suma minima pusa lunar intr-un cont de economii ar putea reprezenta un plus important peste 40 sau 50 de ani.

5. Cat de mult economisesti

Si pentru ca tot suntem la capitolul economiilor, pensia nu este singurul lucru pentru care un tanar ar trebui sa stranga bani in mod regulat. Achizitiile mai scumpe, calatoriile exotice mai lungi sau activitatile care necesita o suma mai mare pot fi mai usor de suportat atunci cand banii au fost stransi intr-o perioada mai mare de timp, spre deosebire de a face un efort financiar major pe termen scurt. Nu vei renunta astfel nici la calitatea vietii cu care te-ai obisnuit si vei reusi sa iti indeplinesti si cateva mari dorinte pe care le-ai avut pe lista in ultimii ani.

6. Ai un fond de urgenta?
Nu pica niciodata in capcana de a astepta cu sufletul la gura urmatorul salariu, noteaza Huffington Post. Chiar daca te poti organiza sa ai destui bani in cont pana la urmatoarea zi de lichidare, e posibil ca un eveniment neprevazut sa te dea complet peste cap.

7. Un aspect pe care il ignori cel mai des
Poate parea la prima vedere o investitie care nu iti va aduce niciun beneficiu real, dar asigurarile de sanatate, de viata, pentru casa si masina te pot salva in cele mai dificile momente din viata ta. Ele nu acopera probleme curente, ci cu adevarat exceptionale, care se pot dovedi extrem de dificil de depasit. O asigurare poate fi astfel gura de aer de care ai nevoie in momente grele.

Cate dintre aceste recomandari respecti in mod obisnuit?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.