Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, care circula de la Barcelona catre Dusseldorf si avea 150 de persoane la bord, s-a prabusit marti in regiunea Barcelonnette, in sudul Frantei.
[UPDATE]

Avionul de pasageri al companiei Germanwings prabusit in sud-estul Frantei a pierdut 10.000 de metri in doar doua minute, existand informatii contradictorii referitoare la transmiterea de catre piloti a unui semnal de alerta, informeaza Europe1.

Potrivit informatiilor preliminare, avionul Airbus A320 a cazut rapid de la altitudinea de 10.000 de metri.

Unele surse declarasera ca pilotii transmisesera un semnal de alerta, dar informatia a fost respinsa de autoritatile aeronautice franceze.
Resturile avionului sunt concentrate pe o raza de doi kilometri, iar autoritatile suspecteaza o eroare tehnica.

Compania aerianã Lufthansa a confirmat prabusirea unui avion al filialei low-cost Germanwings in sud-estul Frantei, punand la dispozitie o linie telefonica directa pentru rudele victimelor. "Cu profund regret, trebuie sa confirmam ca Zborul Germanwings 4U 9525, pe ruta Barcelona - Düsseldorf, a suferit un accident in Alpii francezi. Cursa era efectuata cu un avion de tip Airbus A320, iar la bord erau 144 de pasageri si sase membri ai echipajului", a comunicat Lufthansa.


[UPDATE]

Oficiali germani din domeniul securitatii au declarat ca, potrivit primelor dovezi, prabusirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, in sudul Frantei, nu este un act de terorism, relateaza agentia DPA in pagina electronica.

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societatii Lufthansa, care circula de la Barcelona catre Dusseldorf si avea 150 de persoane la bord, s-a prabusit marti in regiunea Barcelonnette, in sudul Frantei. Primele informatii mentionau prezenta a 148 de persoane la bord, dar compania a precizat ulterior ca erau 150, scrie MEDIAFAX.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora Romaniei) si urma sa ajunga la Dusseldorf, in nordul Germaniei, insa a disparut de pe ecranele radarelor in jurul orei 11.15 (12.15, ora Romaniei). Aparatul de zbor, care avea la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit intr-o zona muntoasa, in apropierea localitatii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence).

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Oficiali germani din domeniul securitatii au declarat pentru DPA ca, potrivit primelor dovezi, prabusirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings nu este un act de terorism.

Potrivit publicatiei spaniole La Vanguardia, este posibil ca printre pasagerii aflati la bordul avionului sa se fi aflat si 20 de studenti germani, care au participat la un schimb de experienta la Institutul Giola din localitatea Instituto Giola de Llinars del Valles, situata in provincia Barcelona.

Regele Felipe al Spaniei, care se afla marti intr-o vizita in Franta, s-a intalnit cu presedintele francez, Francois Hollande, la Palatul Elysee, unde au discutat despre prabusirea avionului Germanwings.

Regele Felipe a declarat la Palatul Elysee ca printre victimele tragediei se afla numerosi cetateni spanioli, dar si germani si turci. In urma accidentului aviatic, regele Spaniei a decis sa-si intrerupa vizita in Franta si sa revina in Spania.

Citeste si:
Importanța confortului și a siguranței pasagerilor în autobuzele...
Importanța confortului și a...

La randul sau, Francois Hollande a declarat ca "nu ar exista victime franceze", dar fara "o certitudine totala".




[UPDATE]

Avionul Airbus A320 care s-a prabusit marti in sudul Frantei, cu 148 de persoane la bord, a fost dat in folosinta la 29 noiembrie 1990, relateaza Les Echos, in pagina electronica.

Prin urmare, avionul era destul de vechi comparativ cu varsta medie de noua ani a flotei Lufthansa, comenteaza cotidianul francez.

Acesta este primul accident care implica un avion al companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa. Pentru compania mama este insa al treilea accident de acest tip. In 1993, Lufthansa a pierdut un avion Airbus A320 in Polonia.

Accidentul de marti este cel mai grav produs pe teritoriul francez din 2000. Anterior, prabusirea unui avion Concorde la Gonesse in 25 iulie 2000 s-a soldat cu 113 morti. Acesta este al patrulea avion A320 prabusit in Franta. Ultimul a fost in noiembrie 2008, un A320 al XL Airways, care s-a scufundat in mare. In 1992, prabusirea unui avion A320 in apropiere de Strasbourg a provocat moartea a 87 de persoane.

Citeste si:
Macron acuză Rusia de propaganda anti-franceză în Africa. „Sunt...
Macron acuză Rusia de...

In plus, A320 este modelul Airbus cel mai vandut, in peste 5.000 de exemplare, si tot atatea comenzi inca neonorate. De la darea sa in functiune in 1998, 22 de avioane A320 s-au prabusit in intreaga lume. Ultimul era un A320 al AirAsia la inceputul anului. Acesta este si avionul cel mai folosit de companiile low cost.



[UPDATE]

Cel putin 45 dintre pasagerii avionului Airbus 320 al companiei Germanwings care s-a prabusit marti dimineata in sudul Frantei au nume spaniole, au anuntat surse din cadrul Guvernului de la Madrid, citate de El Mundo, in editia electronica.

Pentru moment nu s-a putut stabili daca aceste persoane sunt de nationalitate spaniola. Potrivit surselor citate, la bordul avionului se aflau si doi bebelusi. Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, a anuntat marti la Sevilla ca a fost creata o celula de criza pentru a obtine cat mai repede o lista cu numele victimelor. In plus, Ministrul Muncii, Fatima Banez, se va deplasa la locul producerii accidentului.

Citeste si:
Operația Balaur. Două convoaie cu blindate franceze au intrat în...
Operația Balaur. MApN: Două...


[UPDATE]

Presedintele francez, Francois Hollande, a declarat marti ca cel mai probabil nu exista supravietuitori in urma prabusirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, relateaza Le Parisien, in editia electronica.

"Conditiile accidentului nu sunt inca elucidate (...) Ele sugereaza ca nu va fi niciun supravietuior", a declarat presedintele francez. Hollande a adaugat, de asemenea, ca pentru moment nu sunt cunoscute identitatile victimelor. "Nu cunoastem inca identitatile victimelor. Tocmai s-a constituit o celula de criza", a adaugat el.

La randul sau, premierul Manuel Valls a declarat marti ca se teme ca toti pasagerii avionului Airbus A320 prabusit in regiunea Digne-les-Bains din Alpes-de-Haute-Provence sunt morti. "Nu stim prea bine motivele accidentului, ne temem evident ca cei 142-150 de pasageri si personal navigant sunt morti, avand in vedere conditiile acestui accident", a declarat el.



Directia Generala a Aviatiei Civile (DGAC) si jandarmeria franceza au confirmat ca un Airbus A320 s-a prabusit in regiunea Barcelonnette, in sudul Frantei, scrie Le Figaro in editia electronica. Avionul apartine companiei germane Germanwings.

Potrivit postului France TV, avionul decolase de la Barcelona (Spania) si se deplasa catre Dusseldorf (Germania). Aparatul de zbor, care avea la bord 142 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit in apropierea localitatii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence). Accidentul s-a produs in jurul orei locale 11:00 (12:00 ora Romaniei), cand echipajul a trimis un semnal SOS, dupa care aparatul a disparut si de pe radare. Bilantul victimelor este necunoscut.

Doua elicoptere ale jandarmeriei franceze au fost trimise in zona in care s-a prabusit avionul, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.