Președintele francez Emmanuel Macron acuză Rusia că s-ar ocupa cu propaganda împotriva Franței în Africa. Liderul de la Paris spune că

Macron acuză Rusia de de influență „prădătoare” în Africa

Președintele Franței, Emmanuel Macron a acuzat Rusia că declanșează și alimentează propaganda anti-franceză în Africa cu scopul de a servi ambițiilor „prădătoare” în națiunile africane cu probleme acolo unde Franța a înregistrat eșecuri militare și o pierdere mai largă de influență.

În cadrul unui summit al națiunilor franceze din Tunisia, Macron a fost întrebat despre exploatarea legăturilor economice și politice istorice din fostele sale colonii cu scopul de a servi propriilor interese. Macron este ferm convins că aici este mâna rușilor.

„Această percepție este alimentată de alții, este un proiect politic”, a declarat Macron. Nu sunt prost, mulți oameni de influență, care vorbesc uneori în programele dumneavoastră, sunt plătiți de ruși. Îi cunoaștem”, a spus el.

Franța a jucat cu Rusia pentru influență

Macron consideră că Rusia face acest lucru pentru a afecta Franța și pentru a-și atinge unele interese.

„O serie de puteri, care vor să-și extindă influența în Africa, fac acest lucru pentru a afecta Franța, pentru a-i afecta limba, pentru a semăna îndoieli, dar mai ales pentru a urmări anumite interese”, a adăugat el.

Franța este o fostă putere colonială în cea mai mare parte a Africii occidentale și centrale. Țara deține legături militare de lungă durată în Africa francofonă, iar timp de 10 ani trupele franceze s-au aflat în Mali în cadrul unei operațiuni de combatere a terorismului.

Criticii spun că operațiunea Franței este un eșec și susțin că astfel a destabilizat și mai mult regiunea. În ultimii ani, Franța s-a unit cu Rusia pentru influență prin desfășurarea contractorului militar privat Wagner Group în mai multe țări, mai ales în Republica Centrafricană (RCA) și în Mali.

Citeste si:
Proteste violente la Paris împotriva reformei pensiilor
Proteste violente la Paris...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2022 - 06 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.