Două convoaie cu tehnică militară franceză au intrat, duminică seara, în România, pe la Vama Nădlac, în cadrul „Operației Balaur”, a transmis Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Două convoaie cu tehnică militară franceză au intrat în România

Două convoaie cu blindate franceze au intrat în România, duminică seara, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac din județul Arad. Primul convoi a fost compus din blindate ușoare de infanterie, iar al doilea din blindate grele de infanterie, a menționat MApN într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, cele două convoaie au fost întâmpinate de colonelul francez Alexandre de Feligonde, din partea Grupului de Luptă al NATO, alături de colonelul Tiberiu Cojocaru, din cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.

Convoaiele sunt destinate completării mijloacelor tehnice ale Grupului de Luptă al NATO (Battle Group Forward Presence- BGFP) dislocat în Cincu.

Operaţia logistică de dislocare a tehnicii din baza Mourmelon-le-Grande din Franţa către Cincu, pe roţi, pe o distanţă de mai mult de 2.000 de kilometri, a debutat pe 18 octombrie şi poartă numele de „Operaţia Balaur", inspirat după personajul mitologic din legendele româneşti, arată MApN.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, din luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

La cererea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în țara noastră, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul național, integrând, pe baza rotațională, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos, a mai precizat sursa citată.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.