Business 20 Mai 2016 09:20
Retele sociale precum Facebook au explodat in ultimii ani in Romania — si au contribuit la miscari sociale semnificative. Insa Twitter nu a prins.

Platforma are o popularitate scazuta in majoritatea statelor postcomuniste din Europa, observa sociologul Ivo Furman. Situatia ar putea fi explicata prin contextul politic din aceste tari, crede specialistul. In plus, pare ca "generatiile tinere isi vor indrepta energiile catre activismul civic care implica si o zona de branding personal — asociata cu Facebook si Instagram, mai putin cu Twitter".

Twitter e ideal pentru razboaiele informatice

Priviti la primele cinci tari cu cea mai mare penetrare Twitter. Au un numar mare de locuitori si probleme in zona libertatii presei. Majoritatea se confrunta cu nereguli in privinta guvernarii si doar cateva au democratii functionale. Spre exemplu, in Turcia (unde Twitter are succes n.r.) exista instabilitate politica, iar presa este controlata in mare parte de interese guvernamentale si ale mediului business.

Articolul integral poate fi citit pe Digi 24.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.