Parlamentul german a adoptat miercuri cu o majoritate covarsitoare al treilea pachet de salvare a Greciei din ultimii cinci ani, in pofida indoielilor unor parlamentari conservatori din cadrul Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel.

Planul de salvare a fost adoptat cu 454 de voturi la 113 si 18 abtineri. O numaratoare a votului pe partide nu era disponibila imediat, dar rezultatul pare sa disipeze speculatii potrivit carora Merkel s-ar confrunta cu o puternica miscare de opozitie fata de acord in interiorul blocului ei conservator.

Ministrul german al Finantelor Wolfgang Schaeuble i-a indemnat pe parlamentari, inainte de vot, sa sustina al treilea plan de salvare a Greciei din ultimii cinci ani, in lumina unei schimbari majore in abordarea Guvernului de la Atena, scrie MEDIAFAX.

Germania este cel mai mare contributor unic la cele trei planuri de salvare a Greciei. Votul in favoarea planului a fost sustinut, de asemenea, de catre Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul de coalitie al lui Merkel, si de catre Verzi, aflati in opozitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.