Rusia a inregistrat in trimestrul trei o crestere economica de 0,7% datorita productiei agricole care a compensat declinul preturilor petrolului si impactul sanctiunilor occidentale.

Cresterea economica a Rusiei a incetinit pentru al treilea trimestru consecutiv, fiind cea mai lenta dupa contractia consemnata in 2009 din cauza crizei financiare internationale, reiese din datele publicate joi de Institutul Federal de Statistica de la Moscova. Banca Rusiei, care in ultimele trei luni a facut eforturi sa incetineasca deprecierea rublei, a avertizat in aceasta saptamana ca pe ansamblul anului economia rusa ar putea stagana, scrie MEDIAFAX.

In afara de agricultura, este posibil ca si productia industriala sa fi sustinut la cresterea economica, a declarat Evgeni Nadorsin, economist sef la AFK Sistema. Indicele Micex al bursei din Moscova este in declin cu 0,7%, in timp ce rubla a coborat joi cu 1,4% in raport cu dolarul.

In ultimele trei luni, rubla s-a depreciat cu 23% fata de dolar, inregistrand cea mai slaba performanta in randul a peste 170 de monede analizate de Bloomberg. Potrivit estimarilor analistilor de la sfarsitul lunii octombrie, exista o probabilitate de 70% ca economia Rusiei sa intre in recesiune in urmatoarele 12 luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.