Deficitul comercial al Statelor Unite a scazut puternic in iunie, cu 22,4%, la 34,2 miliarde de dolari, minimul incepand din octombrie 2009, ca urmare a avansului exporturilor, a anuntat, marti, Departamentul Comertului.

Declinul procentual al deficitului comercial este cel mai ridicat incepand din februarie 2009. Economistii anticipau un deficit de 43,5 miliarde de dolari in iunie.

Media pentru ultimele trei luni a deficitului comercial, care elimina volatilitatea lunara, a scazut la 39,5 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, fata de 40,5 miliarde de dolari in perioada ianuarie-martie.

Importurile de bunuri si servicii au inregistrat in iunie o scadere de 2,5%, la 225,4 miliarde de dolari, ca urmare a declinului achizitiilor externe de produse petroliere si materiale industriale. Exporturile au urcat cu 2,2%, la 191,2 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.