Potrivit unei analize realizate de Wizmo.ro, platforma imobilara dedicata atat sectorului rezidential, cat si celui de business, in ultimele 6 luni, 55% din totalul utilizatorilor care au fost interesati de tranzactionarea unei proprietati au fost femei. In plus, cei mai multi vizitatori ai platformei au intre 25-45 ani si provin din orase precum Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara.

Conform rezultatelor obtinute de Wizmo.ro, femeile sunt mai active decat barbatii atunci cand vine vorba de tranzactii imobiliare. Fie ca se afla in cautarea unei noi locuinte, ori listeaza o proprietate pentru inchiriere sau vanzare, numarul utilizatorilor de sex feminin este cu 10% mai mare decat cel al barbatilor. De asemenea, analiza companiei arata ca 65% dintre utilizatorii platformei imobiliare au varste cuprinse intre 25-45 ani si acceseaza anunturile listate din toata tara, Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara fiind, insa, orasele cu cea mai mare activitate.

„Mai mult, in aceste prime 6 luni de activitate am remarcat si faptul ca mai bine de o zecime din numarul celor care sunt interesati sa tranzactioneze o proprietate provin din afara Romaniei, fiind vorba atat de straini care doresc o relocare, cat si de romani ce activeaza in strainatate si care doresc sa-si vanda sau sa-si inchirieze locuintele din tara. In plus, Wizmo este singura platforma imobiliara care ofera si informatii in limba engleza, fiind usor de accesat si de catre straini”
, a declarat Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro.

59% dintre cei ce sunt interesati de tranzactionarea unei proprietati acceseaza anunturile de pe smartphone-uri

In ceea ce priveste accesarea platformei imobiliare, reprezentantul acesteia afirma ca mai mult de jumatate dintre utilizatori (59%) utilizeaza un smartphone, iar 35% un desktop. Pe ultimul loc in topul device-urilor folosite pentru vizualizarea anunturilor imobiliare se numara tabletele, utilizatorii acestora reprezentand doar 6%.

De asemenea, pentru a-si cauta locuinta perfecta romanii petrec, in medie, 3,5 minute pe platforma dedicata, timp in care vizualizeaza cca. 4,5 pagini de detaliu de proprietate.

„Referitor la tipologia acestora, cele mai cautate anunturi sunt cele din categoria vanzare, acestea reprezentand, in acest moment, 65% din totalul celor peste 47.000 de proprietati listate in prezent pe Wizmo”, a completat reprezentantul companiei.

Estimari pentru 2017

Potrivit unui comunicat remis 9am, dupa experienta primelor 6 luni de activitate, Wizmo.ro estimeaza ca pana la finalul acestui an numarul de proprietati listate va ajunge la 80.000, acest lucru fiind posibil prin cresterea numarului de contracte cu agentiile imobiliare de la 84 in acest moment, pana la 300.

De asemenea, planurile companiei vizeaza eficientizarea platformei online astfel incat timpul pe care utilizatorii il petrec pe site sa creasca cu 35%, iar numarul de anunturi vizionate per sesiune sa ajunga la 8, de la 4,5 in prezent.

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

„In acest timp am monitorizat activ obiceiurile de navigare ale utilizatorilor nostri, am colectat feedback de la clienti si pe baza acestora pregatim deja versiunea 2.0 care va imbunatati, in primul rand, aspecte ce tin de user experience. De altfel, avand in vedere investitiile sustinute in promovare, pana la finalul acestui an, anticipam o crestere si in ceea ce priveste traficul online pana la 400.000 vizitatori / luna”, a incheiat Maarten Deboo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.