Internetul lucrurilor a fost etichetat ca ”viitoarea revolutie industriala” pentru felul in care va schimba modul in care oamenii locuiesc, muncesc, se distreaza, calatoresc si modul in care guvernele si companiile interactioneaza cu lumea, relateaza Business Insider.

De fapt, revolutia a inceput deja.

Ce sunt noile masini care vin cu o multime de aplicatii preinstalate? Internetul lucrurilor. Dispozitele inteligente pentru locuinte care iti permit sa controlezi termostatul sau sa pui muzica cu doar cateva cuvinte? Internetul lucrurilor. Dispozitivul pentru fitness purtabil pe incheietura mainii, care iti permite sa spui prietenilor cum decurge exercitiul tau? Internetul lucrurilor.

Acesta este insa doar inceputul.

BI Intelligence, serviciul de cercetari premium al Business Insider, a urmarit in ultimii doi ani dezvoltarea Internetului lucrurilor (IoT), in special felul in care consumatorii, companiile si guvernele se folosesc de ecosistemul acestuia.

Potrivit unui raport al BI Intelligence, pana in 2020, la nivel mondial, vor exista 34 de miliarde de dispozitive contectate la Internet, fata de 10 miliarde in 2015.

La nivel global vor fi 24 de miliarde de aparate conectate la Internetul lucrurilor, in timp ce numarul dispozitivelor IT traditionale, respectiv smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri va fi de 10 miliarde.

In urmatorii cinci ani cheltuielile pentru solutii destinate Internetului lucrurilor se vor ridica la aproape 6.000 de miliarde de dolari, conform estimarilor BI Intelligence.

Companiile vor adopta cele mai multe solutii IoT, care le pot imbunatatii rezultatele financiare prin reducerea costurilor operationale, cresterea productivitatii si extinderea pe noi piete sau dezvoltarea de noi produse.

Guvernele se concentreaza pe de alta parte pe cresterea productivitatii, reducerea costurilor si imbunatatirea calitatii vietii oamenilor, acestea urmand sa fie pe locul al doilea in privinta adoptarii ecosistemelor Internetului lucrurilor.

Citeste si:
Vedete care locuiesc în case modeste, deși și-ar putea cumpăra palate
Vedete care locuiesc în case...

Consumatorii vor fi in urma companiilor si guvernelor in adoptarea IoT, chiar daca vor cumpara un numar mare de dispozitive si vor aloca bani multi in acest sens, transfera News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.