Dovada ca jocurile video si competitiile generate de acestea sunt din ce in ce mai importante si reale vine tocmai din Coreea de Sud, unde mai multi jucatori de Starcraft au fost arestati pentru ca aranjau meciuri si faceau blaturi.

In total, 11 jucatori de Starcraft 2 au fost gasiti vinovati de astfel de actiuni ilegale. Doi dintre ei nu au fost arestati, opt dintre ei se afla acum in spatele gratiilor, iar unul a disparut si nu s-a putut da de urma sa, dupa cum relateaza cei de la Gamespot.

Competitiile eSports au cunoscut o crestere reala in ultima vreme si in Romania, iar daca luam in calcul turneele internationale care au loc cel putin o data la doua luni cu premii care depasesc ordinul milioanelor de euro, ne supunem clar unor riscuri de genul acesta. Pe langa faptul ca s-a semnalat acest obicei trist si incorect de a aranja meciuri, s-a dat semnalul si pentru toti ceilalti oameni: eSport-urile trebuie luate in serios pentru ca sunt competitii indragite de milioane de oameni si cu premii pe masura rivalitatilor din mediul virtual.

Pe langa Starcraft 2 in Romania competitiile cele mai populare sunt cele de League of Legends, DotA2, Counter Strike: Global Offensive si Heartstone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.