Business 20 Mai 2014 14:53
China a interzis utilizarea sistemului de operare Windows 8 al Microsoft pe calculatoarele, laptopurile si tabletele noi cumparate de institutii ale statului.

Centrul Pentru Achizitii al Guvernului a interzis instalarea Windows 8 in cadrul unei notificari mai ample despre utilizarea de produse care au consum redus de energie.

Interdictia are ca scop asigurarea securitatii computerelor, dupa ce Microsoft a oprit suportul pentru sistemul de operare Windows XP, folosit la scara larga in China, a informat agentia oficiala de presa a statului chinez, Xinhua. Nici guvernul si nici Xinhua nu au furnizat informatii despre modul in care interzicerea Windows 8 sustine utilizarea de produse cu consum redus de energie sau despre cum ajuta securitatea computerelor.

China este de mult timp o piata dificila pentru Microsoft. Potrivit unor surse, fostul director general Steve Ballmer a declarat angajatilor in 2011, cand inca ocupa postul, ca Microsoft castiga din China mai putin decat din Olanda din cauza pirateriei, chiar daca vanzarile de computere sunt similare celor din SUA.

Microsoft a refuzat sa comenteze. Compania americana a oprit in luna aprilie suportul pentru sistemul de operare XP, vechi de 13 ani, pentru a incuraja trecerea la versiuni mai noi si mai sigure ale Windows.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.