Samsung Electronics a prezentat miercuri seara, la Berlin, dispozitivul Galaxy Gear, un ceas de mana cu functii avansate, care se poate conecta cu anumite smartphone-uri si tablete pentru a oferi acces rapid la functiile acestora.

Dispozitivul va fi disponibil incepand din 25 septembrie in unele tari, urmand sa fie lansat, in etape, pe 140 de piete. Pretul de referinta este 299 de dolari.

Potrivit MEDIAFAX, pentru inceput, compatibilitatea Galaxy Gear este limitata la smartphone-ul Galaxy Note 3, prezentat miercuri in cadrul aceluiasi eveniment, si cu tableta Note 10.1.

Smartphone-urile si tabletele Samsung mai vechi vor primi cel mai probabil compatibilitate cu Galaxy Gear odata cu actualizarea sistemului de operare la Android 4.3, care ar urma sa aiba loc in aceasta toamna. Ceasul Samsung nu este compatibil cu gadget-urile produse de alte companii.

Galaxy Gear are un ecran cu diagonala de 1,63 inci (4,1 centimetri), o camera digitala de rezolutie scazuta, care poate inregistra si secvente video HD, si 4 GB spatiu de stocare.

Dispozitivul vine cu 70 de aplicatii preinstalate, printre care Evernote si eBay, si poate facilita accesul rapid la diverse functii ale smartphone-ului cu care este interconectat.

Samsung a prezentat de asemenea miercuri smartphone-ul de mari dimensiuni Galaxy Note 3, care aduce imbunatatiri de functionalitate, dar si specificatii tehnice superioare modelului de anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.