Curtea de Apel Targu Mures a stabilit ca pagina de Facebook este un spatiu public, si nu privat.

Chiar daca profilul unui utilizator este accesibil doar prietenilor, tot este public, deoarece prietenii pot partaja informatii publicate de persoana in cauza, relateaza adevarul.ro.

Decizia luata de Curtea de Apel Targu Mures vine intr-un dosar in care fostul director de cabinet al prefectului din Targu Mures a contestat o sanctiune primita de la Consiliul National pentru Combaterea Dicriminarii. El a ajuns in vizorul acestora din cauza unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook: „Arbeit macht frei - asta sa inteleaga protestatarii“.

Acest lucru s-a intamplat in timpul protestelor din iarna anului trecut impotriva guvernului Boc, pe data de 19.01.2012. CNCD l-a sanctionat in februarie 2012, ca urmare a autosesizarii Consiliului, cu amenda de 1.000 de lei. Motivul invocat a fost ca fapta sa constituie propaganda nationalista care aduce atingere demnitatii umane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.