Urmatoarele declaratii de avere ale conducerii BNR pana la nivel de sef de serviciu nu vor mai fi anonimizate, a declarat joi Dan Suciu.

BNR va publica veniturile nete ale membrilor Consiliului de Administratie, iar pentru restul angajatilor se vor publica grilele salariale (cuprinzand nivelul minim si maxim acordat). Florin Georgescu, prim-viceguvernator are in salariul net de 40.430 lei si o indemnizatie de membru al CA de 18.313 lei. Liviu Voinea, viceguvernator are un salariul de 37.764 leisi o indemnizatie de membru al CA de 17.103 lei.

In plus fata de salariul lunar, BNR acorda anual si alte venituri, dupa cum urmeaza:

  • Indemnizatie de vacanta - 100% din salariul net lunar;
  • Alte drepturi banesti de maximum 1,6 salarii nete lunare;
  • O suma din fondul de participare a salariatilor la profit-¬ in functie de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004, fara a se depasi un salariu net lunar.
La incetarea contractului individual de munca, salariatii Bancii Nationale a Romaniei beneficiaza de o indemnizatie de pensionare, egala cu 12 salarii, calculata la nivelul ultimului salariu primit, cu conditia ca salariatul respectiv sa fi lucrat, fara intrerupere, minimum 6 ani in cadrul bancii, anterior indeplinirii conditiilor legale de incetare a contractului individual de munca.

In cazul salariatilor care au lucrat in Banca Nationala a Romaniei mai putin de 6 ani, fara intrerupere, anterior indeplinirii conditiilor de incetare a contractului individual de munca, indemnizatia de pensionare se acorda, diferentiat, astfel: 5 ani - 10 salarii; 4 ani - 8 salarii; 3 ani - 6 salarii. Membrii Consiliului de administratie nu beneficiaza de bonus de performanta.

In plus salariatii bancii pot primi bonus de performanta anual, acordat in functie de rezultatele obtinute in urma evaluarii performantei profesionale, in cuantum situat intre 25% si100% din salariul lunar, precizeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.