Banca Comerciala Romana (BCR) va fi cercetata pentru spalare de bani de catre DIICOT, a decis luni Curtea de Apel Bucuresti.

Magistratii le-au cerut procurorilor sa verifice daca BCR a comis aceasta infractiune cand si-a adjudecat complexul turistic Silver Mountain din Poiana Brasov, transmit televiziunile de stiri.

Mai exact, BCR a acordat un credit in valoare de 80 de milioane de euro, in anul 2007, milionarului Dan Fischer. Cu acesti bani, omul de afaceri a construit ansamblul Silver Mountain. In 2014, insa, banca a preluat creditul, care anterior fusese scos la vanzare de catre lichidatorul judiciar, firma Euro Insol. BCR a cumparat complexul turistic si l-a scos la vanzare, iar pana acum nu reusit sa il vanda.

Reprezentantii BCR sustin ca nu au primit pana acum o comunicare oficiala de la DIICOT, relateaza ziare.com.

"In acest moment nu avem nicio comunicare oficiala din partea DIICOT. In 2007-2008, banca a oferit un credit de 80 de milioane de euro pentru dezolvoltarea unui ansamblu imobiliar, pe care ulterior l-a cumparat", a declarat un reprezentant BCR pentru Evenimentul Zilei.

Silver Mountain, care cuprinde circa 140 de apartamente, apartinea dezvoltatorului imobiliar INR Managament Real Estate, care a fost condus de Dan Fischer pana in 2012, cand a murit.

De mentionat este faptul ca lichidatorul judiciar in cazul complexului din Poiana Brasov, firma Euro Insol, este controlata de avocatul Remus Borza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.