Business 7 Iunie 2016 16:45
Salariile cele mai mari din Romania nu sunt in industrie grea sau in turism.

Daca vrei sa castigi bine, atunci ar trebui sa te angajezi in industria IT. Potrivit datelor oficiale, in acest domeniu se dau cele mai mari lefuri din Romania.

Astfel, salariul mediu net in sectorul tehnologiei informatiei, in aprilie 2016, a fost de 5.342 de lei.

La polul opus se afla angajatii din hoteluri si restaurante, care au castigat cel mai putin (1.169 de lei), arata datele publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

Per total, in Romania, salariul mediu brut a fost de 2.879 de lei, in aprilie 2016, cu 1,8% mai mare decat in luna anterioara, in timp ce salariul mediu net a fost de 2.086 de lei, in crestere fata de luna precedenta cu 35 lei (1,7%) si cu 12,3% in raport cu aprilie 2015.

Potrivit datelor INS, in luna aprilie 2016, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, salariile au fost mai mari decat in martie, ca urmare a acordarii primelor ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale, pentru performante deosebite ori pentru sarbatorile de Paste), drepturilor in natura si ajutoarelor banesti, platii sumelor din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), conform ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.