Programul "Prima casa" va continua pana in 2021, dar este posibil ca acesta sa continue atat timp cat va fi necesar in piata, a declarat, vineri, Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, la forumul "Piata imobiliara: tendinte si obiective pentru 2018".

"Cred ca acest program si-a atins scopul pentru ca asa cum vedem astazi aceasta piata este deblocata. Acest Program continua. Este finantat...Va continua pana in 2021, asa cum este el gandit astfel, dar cred ca va continua atata timp cat va fi necesar in piata, cat dumneavoastra si piata in general va simti aceasta nevoie de a avea Programul Prima casa", a spus Radu Oprea, potrivit Agerpres.

Acesta a afirmat ca "Prima casa" a dat un impuls economiei si dezvoltarii pietei imobiliare.

Radu Oprea a mentionat ca Programul a fost demarat in 2009 pentru ca la acea data exista un blocaj in ceea ce priveste creditul ipotecar.

Potrivit acestuia, finantarea prin credit imobiliar a inceput sa functioneze, iar politicile publice trebuie sa aduca un impuls in dezvoltarea economica si nu sa vizeze exclusiv dimensiunea sociala.

De asemenea, acesta a mentionat ca Programul Start-Up Nation va continua anul acesta si ca este finantat, iar acum se desfasoara in parametri normali. Ultima cerere de plata poate fi depusa pana in 26 septembrie anul acesta. Totodata, Radu Oprea a precizat ca va fi demarat si Programul Start-Up Nation editia 2018.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.