Trecerea contributiilor CAS si CASS in sarcina angajatilor de la 1 ianuarie 2018 reprezinta principalul motiv pentru care 76% dintre angajati se asteapta la o scadere a salariilor nete, potrivit unui sondaj efectuat de portalul Undelucram.ro.

Astfel, majoritatea angajatilor sunt de parere ca nu vor fi ajutati de companii sa recupereze diminuarea estimata de 14% a salariului net.

”Intrebati daca se asteapta ca angajatorii sa modifice salariul brut in asa fel incat salariul net sa nu fie afectat, 76% dintre participantii la sondaj au raspuns negativ. In general, barbatii sunt mai optimisti in aceasta privinta (68% dintre ei nu se asteapta la marirea salariului brut) decat femeile (86%)”, se arata in studiu.

Totodata, 54% dintre respondenti considera ca masurile anuntate de guvern nu vor fi implementate de la inceputul anului viitor. In cazul in care ar face abstractie de trecerea contributiilor in sarcina lor, 59,3% dintre respondenti au raspuns ca asteapta o crestere minora a salariului, de pana la 5%, scrie News.ro.

”In ceea ce priveste cresterea salariilor, 14% dintre angajati asteapta o crestere a salariului cuprinsa intre 16-25 procente, 7.7% considera ca salariul li s-ar putea mari cu 11 si 15 procente, in timp ce 19% dintre respondentii sondajului se asteapta la o crestere salariala cuprinsa intre 6 si 10 procente”,
se arata in comunicat.

In privinta cresterii salariilor, femeile sunt mai optimiste: 25% din respondente sunt de parere ca vor primi un salariu mai mare cu peste 16%, in timp ce doar 11% din barbati au asteptari la acest nivel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.