GIC, fondul suveran al statului Singapore, a finalizat procesul de achizitie de la TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge a P3, unul dintre cei mai mari proprietari, dezvoltatori si administratori de active logistice la nivel pan-european.

Acordul, care evalueaza compania la 2,4 miliarde de euro, a fost anuntat pentru prima data in luna noiembrie 2016, dar perfectarea sa a fost facuta dupa ce a primit toate aprobarile organismelor de reglementare europene. Este una dintre cele mai mari tranzactii efectuate in 2016 pe piata imobiliara europeana.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cu sprijinul noului sau actionar si a pachetului de refinantare pe termen lung in valoare de 1,4 miliarde de euro, contractat in octombrie 2016, P3 este gata sa puna in aplicare noile planuri de expansiune care includ continuarea dezvoltarii pe portofoliul de terenuri existent a peste 1,4 milioane m2 de spatii logistice, dar si achizitia de noi terenuri in cele noua tari europene in care este deja prezent, precum si intrarea pe pietele imobiliare din alte tari.

„In ultimii ani ne-am extins semnificativ in afara pietelor noastre principale, pentru a deveni unul dintre cei mai mari si complet integrati dezvoltatori si investitori pe piata de spatii logistice. Suntem cu totii foarte incantati acum sa fim parteneri cu unul dintre cele mai mari fonduri suverane de investitii si ne dorim sa trecem cat mai repede la urmatoarea faza a strategiei noastre de crestere”, a declarat Ian Worboys, CEO al P3.

„Strategia de investitie pe termen lung a GIC este similara viziunii noastre. Fondul a confirmat deja sprijinul pentru strategia P3 ca specialist in proprietati logistice cu un puternic accent pe serviciile oferite clientilor, ca proprietar pe termen lung de spatii logistice si care nu a vandut niciodata o cladire din portofoliul sau, si ca dezvoltator al unor active de inalta calitate care respecta criteriile de protectie a mediului”, a adaugat Ian Worboys.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.