Veniturile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) au scazut anul trecut cu 1,2%, la 601,7 milioane de euro, in timp ce divizia de telefonie mobila, Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote Romania), a consemnat un declin de 0,2%, cu venituri totale de 438,5 milioane euro.

Veniturile din telefonie fixa s-au situat in 2014 la 609,1 milioane de euro, iar cele ale operatiunilor de telefonie mobila la 439,4 milioane de euro. Nivelul veniturilor Telekom Romania Communications reflecta in principal scaderea continua a segmentului de voce fixa generata de tendinta de inlocuire a serviciilor fixe cu cele mobile, cu venituri aferente mai mici cu 17% la finalul lui 2015 versus perioada similara din 2014, se arata intr-un comunicat al Telekom Romania, remis catre MEDIAFAX.

ProForma EBITDA (castigurile operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor, excluzand cheltuielile de restructurare) pentru anul 2015 a fost de 118,4 milioane euro, in scadere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Rezultatele au fost afectate, printre altele, de costurile mai ridicate aferente continutului TV si ale celor cu echipamentele mobile si TV. La rezultatele inregistrate a contribuit si o scadere a veniturilor din activitati colaterale precum valorificarea infrastructurii vechi de cupru si a portofoliului imobiliar.

Compania a raportat pentru anul trecut costuri cu plecarea voluntara a unor angajati totalizand 14,2 milioane de euro, de aproape trei ori mai ridicate comparativ cu anul 2014, cand s-au situat la 5,1 milioane de euro, in contextul in care personalul a consemnat un declin de 2%, potrivit unui raport al grupului elen OTE.

Serviciile convergente au generat o crestere a veniturilor mai mult decat dubla din serviciile mobile in trimestrul al patrulea din 2015 fata de trimestrul al patrulea din 2014, cu o crestere corespunzatoare a clientilor MagentaONE, care au ajuns la peste 208.000, mai multi cu 48.000 fata de trimestrul al treilea din 2015.

Numarul de clineti TV a ajuns la 1,45 milioane la finalul lui 2015, cu venituri corespunzatoare in crestere cu 4% la finalul lui 2015 versus finalul lui 2014. De asemenea, in trimestrul al patrulea, comparativ cu trimestrul precedent, serviciile de televiziune interactiva (IPTV) si cele de cablu digital au inregistrat cresteri semnificative

Citeste si:
Cum se înțelege Loredana Groza cu fiica ei. Elena este fix opusul...
Cum se înțelege Loredana...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.