Pretul de vanzare catre tineri a apartamentelor construite prin ANL a fost stabilit, pentru acest an, printr-un ordin al ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, la 1.691,29 de lei (aproximativ 383 de euro) pe metru patrat, cu 55 de euro pe metru patrat mai mult decat in 2014.

Potrivit Ordinului nr. 373 din 28 iulie 2015 ”pentru stabilirea valorii de inlocuire pe metru patrat, pentru anul 2015, in vederea vanzarii locuintelor pentru tineri, valoarea de inlocuire pe metru patrat, calculata conform art. 1, este de 1.691,29 lei/metru patrat, inclusiv TVA”.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harsovschi a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca astfel Guvernul a marit pretul locuintelor ANL care pot fi vandute, desi piata imobiliara este in stagnare sau chiar in scadere.

El a aratat ca, prin ordinul din 28 iulie al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), pretul de vanzare pentru un metru patrat al unei locuinte construite prin ANL a crescut cu 55 de euro, de la 328 de euro, cat era pana acum, la 1.691,29 de lei, adica aproximativ 383 de euro. Harsovschi a explicat ca, in municipiul Suceava, sunt 274 de locuinte construite prin ANL care pot fi vandute si ca s-au vandut doar 11. Viceprimarul a mai spus ca, la un an de la hotararea de Guvern care permitea vanzarea in rate a apartamentelor ANL, nu este clarificat modul prin care se poate face aceasta vanzare in rate si ca se asteapta ca Ministerul Finantelor Publice sa prezinte cum se calculeaza aceste rate.

Lucian Harsovschi a spus ca ANL a decis sa reia un proiect din anul 2008 in municipiul Suceava, pentru construirea a patru blocuri, cu 80 de apartamente, pe un teren de 10.000 de metri patrati pus la dispozitie de municipalitate.

"Am speranta ca se va face", a spus viceprimarul, care a mentionat ca ANL a cerut Primariei sa elibereze cu celeritate autorizatia de construire.

Valoarea de inlocuire pe metru patrat se stabileste anual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.