Premierul Ponta, prezent in SUA, s-a intalnit, la Washington, cu reprezentanti ai unor companii americane, aflate in proces de evaluare a viitoarelor investitii in Europa Centrala si de Sud-Est, interesate sa cunoasca evolutiile economice recente din Romania si stadiul relatiilor bilaterale oficiale

La intalnire, organizata de AMRO (American-Romania Business Council), au participat reprezentanti ai companiilor ADM, Allied TechSystems, Amgen, Boeing, Cargill, Chevron, Coca-Cola, Ellicott, ExxonMobile, General Electric, Lindsay, Mega, MetLife, MoneyGram, Pike Energy, Raytheon, Smithfield, Timken, informeaza Guvernul.

"Companiile americane deja prezente in tara noastra i-au prezentat primului-ministru si celorlalti participanti diverse aspecte ale activitatii lor si au solicitat sprijinul Guvernului, acolo unde a fost cazul. La randul lor, acele companii care se afla intr-un proces de evaluare a viitoarelor investitii in Europa Centrala si de Sud-Est au fost interesate sa cunoasca evolutiile economice recente din tara noastra, cat si stadiul raporturilor bilaterale oficiale. Un interes aparte a fost manifestat in legatura cu recenta intalnire dintre premierul Victor Ponta si secretarul pentru Comert al Statelor Unite", se arata intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Reprezentantii companiilor americane, membri AMRO, vor participa, in luna mai a acestui an, la misiunea economica pe care o va realiza Departamentul Comertului al SUA in Romania.

O misiune economica organizata de catre Departamentul Comertului din Statele Unite ale Americii va veni in Romania in luna mai, unul dintre principalele domenii de interes fiind cel al tehnologiei informatice si securitatii cibernetice.

Vizita a fost convenita in discutia avuta, miercuri, de premierul Victor Ponta, aflat in SUA, cu secretarul american al Comertului, Penny Pritzker.
Premierul Victor Ponta se afla in vizita in Statele Unite ale Americii pana duminica, el anuntand ca se va intalni, la Washington, cu secretarul de stat al Comertului si cu reprezentanti ai mediului de afaceri american.

Saptamana trecuta, inaintea sedintei de guvern, premierul Ponta s-a intalnit, la Palatul Victoria, cu insarcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson. Dupa acea discutie, premierul le-a cerut ministrilor sa realizeze un "update" la foaia de parcurs pe zona comerciala cu SUA, aratand ca este nevoie de indepartarea oricaror bariere pentru marii investitori americani astfel incat Parteneriatul strategic sa fie eficient si din punct de vedere economic, nu doar politic si militar.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.