Grupul sud-african Naspers a decis sa extinda platforma de vanzari a retailerului eMAG.ro in Polonia, prin preluarea integrala de catre Dante International a companiei Agito, unul dintre cele mai mari magazine online din Polonia.

Compania Dante International, care detine eMAG.ro, este controlata de Naspers - 75% si omul de afaceri Iulian Stanciu - 25%. Cu vanzari de aproximativ 80 milioane de euro in 2014, retailerul Agito este controlat integral de Naspers, dupa ce a cumparat un pachet de actiuni reprezentad 97% in 2012.

"Vom utiliza platforma eMAG.ro si la agito.pl. Va avea loc o optimizare a activitatii, o reducere de costuri. Experienta din Romania va fi integrata si in retailerul din Polonia. Inca nu s-a stabilit daca agito.pl va fi inlocuit cu eMAG.ro", a declarat pentru MEDIAFAX Iulian Stanciu, directorul generala al Dante International, care nu a dorit sa prezinte informatii despre valoarea tranzactiei.

Dante International a depus in luna decembrie a anului trecut o solicitare la Consiliul Concurentei si Protectia Consumatorului din Polonia privind preluarea controlului asupra Agito.

"Aceasta extindere face parte din strategia noastra asumata pe termen mediu si lung de a ne consolida pozitia in regiune. In prezent, accesam, datorita celor trei piete in care ne desfasuram activitatea deja - Romania, Bulgaria si Ungaria - o baza de peste 36 de milioane de clienti. Acum intram intr-o tara mare din regiune, cu aproape 39 de milioane de locuitori, cu o piata de comert electronic estimata la patru miliarde de euro si cu un potential mare de crestere", a declarat directorul de dezvoltare internationala al Dante, Sorin Ionescu, intr-un comunicat.

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMAG este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata romaneasca. Pentru anul 2014, afacerile eMAG.ro au fost estimate la 260 milioane de euro, in crestere cu mai mult de 40% fata de 2013.

Citeste si:
Profită de cele mai tari promoții la telefoanele Samsung de Black...
Black Friday 2022. Profită de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.