Business 9 Iulie 2014 12:59
Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut la bovine si porcine in luna mai, comparativ cu aprilie, iar la ovine si caprine si pǎsǎri au scazut, potrivit Institutului National de Statistic (INS).

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 31%, respectiv cu 25,6%, in luna mai, comparativ cu aprilie. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 9,1%, respectiv cu 8,1%. In luna mai 2014, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de15,8% din totalul sacrificarilor de bovine.

De asemenea, numarul total de porcine sacrificate si greutatea acestora in carcasa au crescut cu 4,1%, respectiv cu 3,7%. In luna mai 2014, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 81% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scǎzut cu 12,1%, respectiv cu 12,9%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut de 4,2 ori, respectiv de 3,5 ori. Taierile in unitatile industriale specializate au o pondere de 2,5% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine. In acest tip de unitǎti numǎrul de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut de 7,1 ori, respectiv de 5,9 ori.

In mai 2014 comparativ cu mai 2013, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 22,6%, respectiv cu 15,2%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 9,1%, respectiv cu 3,3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.