Romanii cumpara special pentru Paste aproximativ 50-60 de milioane de oua, pentru care platesc mai mult de 5 milioane de euro, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.

"In fiecare luna, in Romania se vand aproximativ 100 de milioane de oua. In aprilie, insa, datorita Pastelui, vanzarile de oua cresc la 150-160 de milioane de euro. Astfel, cele 50-60 de milioane de oua in plus sunt cumparate special pentru Paste", a spus Van, potrivit MEDIAFAX.

El a afirmat ca in magazine ouale se vand cu acelasi pret ca in martie, respectiv 0,45-0,5 lei, desi la poarta fabricii s-au ieftinit cu 15% in luna aprilie.

La pretul de 0,5 lei (0,1 euro), pentru cele peste 50 de milioane de oua cumparate pentru Paste, romanii platesc mai mult de 5 milioane de euro.

"Datorita ofertei foarte mari, am ieftinit cu 15% ouale, care se vand la poarta fermei cu 0,24-0,25 lei bucata. Din pacate, in magazine preturile nu au scazut", a mai spus Van.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.