Seful Oficiului de privatizare din Departamentul pentru Energie, Gabriel Dumitrascu, va fi noul administrator special al Hidroelectrica, dupa ce producatorul de energie a reintrat in insolventa in urma cu cateva zile.

"Administrator special va fi Gabriel Dumitrascu", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Remus Borza, proprietarul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Printre atributiile administratorului special se numara si propunerea unui plan de reorganizare a companiei aflata in insolventa.

Borza spune ca, odata cu reintrarea in insolventa, pentru Hidroelectrica urmeza o perioada de "reforma si eficientizare".

Hidrolectrica s-a aflat in insolventa in perioada iunie 2012 - iunie 2013, principalul motiv fiind vanzarea energiei la preturi sub nivelul pietei prin contracte preferentiale incheiate cu mai multe coompanii, perioada in care administrator judiciar a fost firma Euro Insol.

In perioada primei insolvente a Hidroelectrica, administrator special a fost Remus Vulpescu, pe atunci sef al Oficiului de privatizare din Ministerul Economiei, actionarul majoritar al producatorului de electricitate.

Compania de stat a reintrat in insolventa dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis recursurile formulate de traderii de energie Alpiq, Energy Holding si EFT, dar si de Andritz Hydro, Alro, Elsid Titu si Directia Venituri Buget Local Sector 2 la decizii anterioare ale instantei privind intrarea in insolventa a Hidroelectrica.

Euro Insol a aratat anul trecut, intr-un raport privind cauzele insolventei companiei de stat, ca acordurile bilaterale de vanzare a energiei au generat pierderi de 1,2 miliarde de euro in perioada 2006-2012, din cauza preturilor mici la care beneficiarii au cumparat electricitatea.

Compania are o capacitate de productie instalata de 6.400 MW, reprezentand circa o treime din totalul unitatilor de productie din Romania, si asigura anual circa 30% din necesarul de electricitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.