Deficitul bugetar a crescut in luna noiembrie cu 2,2 miliarde de lei, de la 7,6 miliarde de lei in luna anterioara la 9,8 miliarde de lei, respectiv 1,56% din PIB, nivel cu aproape un punct procentual sub tinta de 2,5% convenita pentru acest an cu Fondul Monetar International.

Dupa primele zece luni, deficitul bugetului general consolidat reprezenta 1,21% din PIB. Executia bugetara s-a incheiat cu excedent in luna octombrie.

Autoritatile romane au negociat cu FMI in luna noiembrie o noua tinta de deficit pentru acest an, in creştere de la 2,3% la 2,5% din PIB, diferenta care sa se refledcte exclusiv in cheltuieli suplimentare pentru co-finantarea proiectelor realizate din fonduri europene.

Veniturile bugetului general consolidat au totalizat 182,6 miliarde lei (29,2% din PIB) in primele 11 luni şi au fost cu 4,1% mai mari in termeni nominali fata de aceeaşi perioada a anului precedent, potrivit Ministerului Finantelor.

Cheltuielile bugetului general consolidat, in suma de 192,4 miliarde lei (30,8% din PIB), au crescut in termeni nominali cu 3,3% fata de primele 11 luni din anul precedent, dar ca pondere in PIB au scazut cu 0,9 puncte procentuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.