Proiectele de informatizare a institutiilor statului au fost gandite pentru situatii din trecut, nu pentru cele din viitor, aceasta fiind una din cauzele esecului din acest domeniu, a declarat Radu Puchiu, consilier al premierului.

"O alta cauza, una obiectiva de altfel, este reprezentata de achizitia echipamentelor IT si de modul cum se gandeste proiectul. De cele mai multe ori, prima etapa a proiectului o constituie achizitia componentelor hardware si, in urmatorii 2-3 ani, se dezvolta aplicatiile software, care vor rula pe componente hardware invechite", a spus Puchiu, care conduce totodata Departamentul de Servicii Online si Design al Guvernului, scrie MEDIAFAX.

El a adaugat ca, pe langa aceste cauze obiective, proiectele de informatizare al institutiilor de stat au fost "gandite pentru situatii din trecut si nu pentru viitor".

"Practic, aceste proiecte nu sunt anticipative", a spus Puchiu.

El a afirmat ca in directia informatizarii statului "lucrurile au inceput sa se miste" si ca vor fi noutati in perioada urmatoare.

"Spre exemplu, recent a fost aprobat un act normativ cu privire la infiintarea unui comitet la nivelul Ministerului pentru Societatea Informationala care va avea ca obiectiv cresterea interoperabilitatii sistemelor informatice ale diverselor institutii ale statului. De asemenea, vor fi noutati in directia proiectul privind posibilitatea ca firmele sa aiba un cont unic la ANAF pentru plata tuturor impozitelor si taxelor", a mai spus Puchiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.