Marea Britanie trebuie sa spuna "nu" lucratorilor est-europeni, printr-un efort de a-si face propriii tineri mai capabili si mai dispusi sa concureze cu imigrantii, a declarat premierul britanic David Cameron, transmite romaniatv.net.

Potrivit lui Cameron, in fabricile din Marea Britanie aproape jumatate din forta de munca provine din tarile est-europene, cum ar fi Polonia si Lituania.

El a caracterizat acest fapt drept 'o realitate cruda', care ar putea avea un efect extrem de nociv: o generatie de tineri britanici ar putea fi 'lasata in urma', fara a reusi sa beneficieze de avantajele redresarii economice, deoarece acestora le lipsesc aptitudinile necesare pentru a-si asigura un loc de munca.

Vorbind la lansarea unui eveniment dedicat sarbatorii ucenicilor la uzina Mini din Cowley, in apropiere de Oxford, Cameron a subliniat ca 'nu poti da vina' pe imigranti pentru ca doresc sa munceasca din greu si sa se descurce.

'Puteti merge la fabricile din tara noastra unde jumatate din lucratori provin din Polonia, Lituania si Letonia', a declarat el. ' Nu putem da vina pe ei, ei doresc sa lucreze, ei vad locurile de munca, vin si le ocupa', a adaugat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.