Efectul scaderii TVA la paine va fi analizat de Guvern dupa 6-9 luni de la introducerea masurii, la acest moment o evaluare a acestui efect fiind prematura, a declarat premierul Victor Ponta.

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti cum comenteaza faptul ca, potrivit analizei Consiliului Concurentei, reducerea TVA la 9% pentru panificatie a avut ca efect scaderea cu circa 6% a pretului de vanzare a painii la raft.

"Tot e bine, tot e bine, daca crestea (pretul-n.r.), ce ne faceam ? Ma criticati atunci pe mine ca a crescut. O sa vedem cat de mult a scazut pretul, important e ca este o scadere si, evident, in discutia pe care am avut-o si cu cei de la FMI, o analiza serioasa se poate face dupa 6-9 luni. Intr-o luna e un pic prematur sa simti efectele. Faptul ca marii retaileri au aplicat scaderea, marii producatori de asemenea, si ca exista o scadere este un lucru bun. Dupa 6-9 luni o sa facem o analiza si eu personal sustin ca trebuie sa fie un proiect de succes pe care putem sa il extindem si la alte produse alimentare", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a adaugat ca, daca profitul producatorilor este mai mare prin reducerea TVA, si incasarile din impozitul aplicat pe profit vor fi mai mari.

Citeste si: Pretul painii a scazut cu 6%, jumatate din reducerea TVA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.