Gazprom Neft, prin subsidiara sarba NIS, a descoperit petrol si gaze in perimetrul Jimbolia din vestul Romaniei, primit in concesiune de la autoritati in urma cu cativa ani.

Aceasta este cea de-a doua faza a testelor la aceasta sonda. In prima faza a testelor, din luna iulie, nu au fost identificate zacaminte de hidrocarburi, relateaza evz.ro.

In timpul testelor, productia maxima de titei a fost echivalenta cu 24 de barili pe zi, iar cea de gaze a fost de 22.248 de metri cubi pe zi, se arata intr-un comunicat al companiei Zeta Petroleum, partener al NIS in aceasta concesiune.

"Operatorul (NIS - n.r.) va utiliza metodele standard conventionale (folosite cu succes la sonda Jimbolia 6 din apropiere), pentru a imbunatati productia la aceasta sonda si pentru a confirma ca se poate atinge o productie comerciala. Este de asteptat ca rezultatele acestor operatiuni extinse de testare sa fie disponibile in septembrie 2013", potrivit comunicatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.